Începe maratonul vaccinării în Mureș

Locuitorii județului Mureș și nu numai sunt așteptați, în perioada 14 – 16 mai 2021, la Maratonul vaccinării, o acțiune de vaccinare în masă, fără programare, dedicată persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.
 
Maratonul vaccinării este organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, Direcția de Sănătate Publică Mureș, unitățile sanitare mureșene, asociațiile studențești din cadrul UMFST și primăriile din județul Mureș, cu sprijinul Comitetului Național pentru coordonarea activităților de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.
 
 
Pentru Maratonul vaccinării sunt pregătite aproximativ 3.000 de doze de vaccin, însă numărul acestora poate fi suplimentat dacă va fi nevoie. În acțiune sunt implicați aproximativ 300 de voluntari și sunt organizate 10 fluxuri de vaccinare, fapt care permite imunizarea unui număr de la 60 până la 100 de persoane în decurs de o oră. Timp de 72 de ore, de vineri, ora 8.00, până luni, ora 8.00, orice persoană nevaccinată este așteptată cu cartea de identitate valabilă la sediul Facultății de Farmacie din cadrul UMFST (str. Gheorghe Marinescu, nr. 38). Vaccinul administrat este cel produs de compania Pfizer BioNTech. 
 

În ceea ce privește rapelul, acesta se va organiza în aceeași locație peste trei săptămâni, iar rectorul UMFST a adăugat că se poartă discuții pentru a oferi populației și opțiunea unui alt tip de vaccin, care nu are nevoie de rapel, ci doar de o doză unică.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.