ÎNCEPE VACCINAREA ANTIRABICĂ LA VULPI

În conformitate cu programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe, în România, vaccinarea orală a vulpilor se face prin distribuirea momelilor vaccinale cu ajutorul avioanelor sau elicopterelor, pe suprafeţe întinse sau în zonele greu accesibile, iar în jurul localităţilor manual, prin gestionarii fondurilor de vânătoare, cu asistenţă din partea medicilor veterinari oficiali.

În perioada 11 mai – 10 iunie este programată a se desfăşura la nivelul întregii ţări prima campanie de vaccinare antirabică la vulpi pe anul 2015, atât prin distribuire manuală cât şi aeriană.

În perioada 25 mai – 7 iunie este planificată distribuţia aeriană a momelilor vaccinale la vulpi, condiţionată şi de condiţiile meteorologice. Această acţiune va avea loc cu decolare de pe aerodromul Aeroclubului Mureş şi va acoperi judeţele Mureş, Sibiu, Braşov, Covasna, Harghita, Alba, Vrancea, Neamţ, Bacău, Cluj şi Bihor fiind planificate a fi distribuite un număr de 875.000 de momeli vaccinale.