ÎNŞELĂCIUNE LA CASA DE AJUTOR RECIPROC DIN LUDUŞ

Ploua cu reclamatii la Casa de Ajutor Reciproc din Ludus, judetul Mures. Zeci de persoane incearca sa isi recupereze banii adunati din cotizatia lunara, care parca au intrat in pamant.

Oamenii nu numai ca NU pot incheia colaborarea cu institutia, dar s-au trezit ca, in numele lor, au fost luate imprumuturi de zeci de mii de lei. Suparati, o parte dintre pagubiti le-au cerut socoteala reprezentantilor Casei de Ajutor. Intre timp, politistii fac si ei cercetari pentru inselaciune si fals.
40 de persoane din Mures au aflat cu stupoare ca nu se mai pot imprumuta de la Casa de Ajutor Reciproc, iar de ridicat fondurile adunate – nici vorba. Oamenii figureaza ca fiind datornici. Pagubitii sustin ca si-au platit datoriile, prin reprezentanta CAR, delegata sa stranga sumele din satele in care locuiesc ei. Dar se pare ca banii nu au fost niciodata inregistrati. Ba mai mult, se plang oamenii – femeia ar fi luat imprumuturi in numele lor, folosindu-se de acte false.
Ileana Mirestean, pagubita: “Ea mergea si scotea in numele nostru bani de la CAR, nu stiu cum i-a dat.”
Cei inselati au aflat despre aceste probleme abia cand au vrut sa verifice situatia conturilor.

Ana Muresan, pagubita: “Domnul Campeanu zice ca nu am la CAR decat 3 rate platite din 14.000 de lei, numai trei rate mi-s platite. Cum sa fie trei rate, ca eu luna de luna am dat banii. Si nu mi-a dat niciodata chitanta.”

In urma plangerilor, s-a inceput o ancheta, care a scos la iveala faptul ca reprezentanta CAR ar fi adunat astfel 200.000 de lei.
Andreea Pop, purtatorul de cuvant al IPJ Mures: “A fost inregistrat un dosar penal pentru inselaciune, fals si uz de fals.”
Femeia nu mai lucreaza acum la Casa de Ajutor Reciproc. Daca va fi gasita vinovata, va fi nevoita sa restituie oamenilor banii si risca sa ajunga dupa gratii.

Pro TV