Întâlnire de suflet între judocani

Judo este un sport care dezvoltă imaginaţia, creşte încrederea în sine şi chiar formează caractere! Asta susţin sportivii cu experienţă, care s-au întâlnit vineri la Târgu Mureș. Din Târnăveni au participat: Orosz László, Orosz Sándor sí Pataki István.

Ca dovadă, din ce în ce mai mulţi copii din încep să facă judo. Şi nu singuri. Împreună cu părinţii lor, bucuroşi să poată face măcar câteva ore de sport pe săptămână.

Practic, pe lângă mişcare, prind curaj, învaţă cum să se apere şi cel mai import – să fie disciplinaţi. Judo dezvoltă orientarea în spaţiu şi îndemânarea. Iar competiţiile îi stimulează pe tineri.

Părinţii spun că văd antrenamentele nu doar ca pe o tehnică de autoapărare, ci şi ca pe o oportunitate care îi apropie de cei mici.

Când Japonia a găzduit Jocurile Olimpice din 1964, Judo-ului i s-a acordat oportunitatea de a fi sport olimpic pentru prima oară. Din cele 16 medalii acordate, Japonia a câştigat 3 medalii de aur şi una de argint.

Judo nu mai era un sport japonez, ci devenise un sport internaţional. La momentul actual, în lume, sunt 50 de milioane de judoka.

Vezi video pe Observator TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.