RecentStiri locale

Întrebări fără răspuns în Marea Izolare-Covid19. Completează și tu în comentarii!


Autoritățile ne recomandă insistent să ne informăm din surse oficiale dar nu ne oferă informații. Atunci când acestea mai apar, sunt datorate insistențelor presei sau “scăpărilor” pe grupuri de rețele sociale, care sunt confirmate doar uneori de autorități, patronate cu mână de fier de Grupul de Comunicare Strategică, a cărui componență nu o cunoaștem. În aceste condiții este firesc să ne putem cu toții întrebări, fără a privi cu ochi conspirativ, ci doar cu logică și bun simț:

 1. De ce nu s-au luat măsuri de izolare în luna ianuarie când se cunoștea situația din China?
 2. De ce nu s-au mobilizat forțele de ordine la granițe și în aeroporturi în luna martie, când au revenit acasă cei din alte țări aducând virusul cu ei, atunci când era mai simplu să fie carantinați toți, iar virusul nu putea intra în țară?
 3. De ce s-au mobilizat armata și poliția să vâneze amenzi în loc să urmărească zonele cu potențiali infractori, care de regulă nu se supun normelor sociale de conviețuire?
 4. De ce se numără cu obsesie morții iar persoanele vindecate sunt amintite în treacăt?
 5. De ce aproape toată presa centrală prezintă realitățile de zi cu zi în mod negativ, rezultatul final fiind o panică generală?
 6. De ce reprezentanții statului nu știu să vorbească/citească atunci când prezintă cele mai importante decizii pentru întreaga țară, iar deciziile se contrazic de multe ori?
 7. De ce nu se oferă informații cu privire la zonele cu probleme astfel încât acestea să fie evitate de cetățenii români?
 8. De ce nu se fac teste nici măcar la capacitatea pe care o au aparatele din țară?
 9. De ce se se afirmă că așteptăm o curbă a numărului de cazuri într-un anumit moment, în condițiile în care testările sunt nesemnificative raportate la numărul populației?
  10.De ce nu ar putea funcționa fabricile și centrele comerciale dacă intrarea s-ar face pe bază de test rapid, doar persoanele suspecte fiind îndrumate spre consultații și tratamente sau izolare?
  11.De ce nu sunt scoși în față mai mulți specialiști (epidemiologi, economiști) care să vină cu soluții la problemele pe care le avem, ci sunt expuse doar un număr limitat de persoane (aceleași) la toate mijloacele de informare în masă?
  12.De ce nu vedem o prognoză a specialiștilor prin care să ni se explice câte victime poate face Covid 19 și câte poate produce această măsură de izolare adoptată acum, care creează tot mai multe pagube colaterale prin sărăcie, depresie, boli netratate și lipsă de perspectivă?

La fel de bun simț dar și imperativ ar fi să primim răspunsurile la aceste întrebări!

3 comentarii la „Întrebări fără răspuns în Marea Izolare-Covid19. Completează și tu în comentarii!

 • La întrebarea nr 6 ne încadrăm și noi la nivel de autorități locale.

 • Si eu cred ca a fost creat ca si arma biologica in laborator.
  Daca a fost adus din greseala intre oameni sau strategic nu stim din pacate.
  Adevarul il vom afla peste multi ani sau deloc.

 • Stiti ce cred eu ? Am impresia ca acest virus a fost creat cu buna stiinta si ca toata aceasta izolare (nebunie) este foarte bine gandita de cei care conduc aceasta planeta. Totul are un scop pe care noi nu il stim si nici nu il vom afla vreodata… Toate intrebarile din acest articol sunt pertinente si ar trebui sa ne dea de gandit turturor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *