RecentStiri locale

Inundaţii județul Sibiu. Trafic feroviar întrerupt, un drum comunal şi 11 gospodării afectate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) a anunţat că miercuri au fost inundate 11 gospodării în localitatea Ighişu Nou, de asemenea fiind inundată o parte din drumul comunal dintre Micăsasa şi Chesler şi se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor aduse de o viitură pe calea ferată din zonă.

“În urma avertizării meteorologice de COD GALBEN de averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice, valabilă la nivelul judeţului Sibiu, astăzi 8 mai a.c. între orele 10,00-23,00, s-au înregistrat până la această oră următoarele situaţii la care pompierii intervin în aceste momente: O porţiune de aproximativ 800 m din DC 78 dintre localităţile Micăsasa şi Chesler este inundată, iar pe calea ferată sunt depuse aluviuni – se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor. În localitatea Ighişu Nou 11 gospodării sunt inundate în urma aluviunilor – se lucrează pentru îndepărtarea aluviunilor şi evacuarea apei”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Andreea Ştefan.

Traficul feroviar este oprit temporar la această oră între staţiile Valea Lungă şi Copşa Mică, deoarece ambele fire de circulaţie au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creşterea debitului râului Târnava Mică, informează, miercuri, Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

Personalul de specialitate al Regionalei CF Braşov este pe teren pentru evaluarea situaţiei şi intervenţiile necesare îndepărtării aluviunilor – nămol şi vegetaţie – din gabaritul căii, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiţii de siguranţă.

Până la redeschiderea circulaţiei între Valea Lungă şi Copşa Mică, trenurile de călători R 3514, care circulă în relaţia Teiuş – Mediaş, R 10031, care circulă în relaţia Braşov – Cluj Napoca şi R 10518, care circulă în relaţia Cluj Napoca – Sibiu, staţionează temporar în Valea Lungă şi Copşa Mică.

Potrivit CFR SA, personalul feroviar al SRCF Braşov depune toate eforturile pentru finalizarea intervenţiilor în zonă acoperită de aluviuni şi reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă. AGERPRES

Foto: Nova TV si Alba 24