KNAUF INSULATION-Pentru o lume mai bunăRecentStirea zileiStiri locale

Investiția Knauf Insulation de la Târnăveni a pus județul Mureș pe harta de business a României !

În ediţia din acest an a anuarului Atlasul de business al României, ZF a realizat în premieră harta noilor fabrici mari anunţate pe plan local în ultimii cinci ani. Este vorba de 20 de fabrici ridicate de la zero care au necesitat investiţii de peste 30 mil. euro fiecare. Au fost analizate atât investiţiile finalizate, cât şi unele recent anunţate sau în curs de construcţie.   În România, industria contribuie cu circa un sfert la PIB. În 2022, acest sector de bază pentru economie a postat o scădere de 1,8% faţă de anul anterior. 

În premieră Târnăveni și implicit județul Mureș se află pe această hartă datorită investiției Knauf Insulation.

Odată cu aceste prime elemente ale noilor clădiri de producție, șantierul începe să capete forma viitoarei noi fabrici de la Târnăveni. Vedem cu entuziasm cum se concretizează pas cu pas o investiție majoră pentru Mureș și pentru Târnăveni, cu impact direct în bunăstarea comunității locale”, declară Adrian Garofeanu, Director General al Knauf Insulation România și Bulgaria.

Noua fabrică Knauf Insulation din Târnăveni ce urmează a fi finalizată și pusă în funcțiune în 2024, va avea o capacitate de producție de peste 100 milioane metri pătrați și va angaja peste 100 de persoane din Târnăveni și împrejurimi.