Investiții la aeroportul din Târgu Mureș

Două proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș din luna octombrie au vizat luarea unor măsuri în vederea dezvoltării Aeroportului ”Transilvania” Târgu-Mureș. Este vorba de dobândirea unui teren în vederea extinderii activității precum și de aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unei investiții ce vizează sistemul de iluminare a platformei de parcare avioane.

Anul trecut a fost luată decizia ca extinderii viitoare a Aeroportului Transilvania Târgu Mureș să fie realizată la nord și la sud de pista de aterizare/decolare, extindere ce presupune și achiziția de noi suprafețe de teren. Astfel, a fost identificat un teren în zona Aeroportului și a Parcului Industrial Mureș, în suprafață de 15.725 mp, deținut de Comuna Sânpaul, valoarea de inventar a suprafeței de teren fiind stabilită de către un expert evaluator la suma de 837.000 lei. Consilierii au aprobat ca suma să fie prevăzută în bugetul județului și achitată Comunei Sânpaul, după aprobarea transferului de proprietate, prin hotărâre a Consiliului Local Sânpaul.

În ceea ce privește investiția privind sistemul de iluminare aceasta vizează platforma de parcare avioane APRON2, pentru a crește siguranța în exploatare inclusiv în condiții de vizibilitate redusă. Investiția are rolul și de a contribui la îndeplinirea și respectarea cerințelor Regulamentului UE 139/2014. Totodată, balizarea platformei de parcare va contribui la creșterea traficului aerian de aviație generală, prin deservirea a unui număr mai mare de avioane, inclusiv în condiții de vreme nefavorabilă. Valoarea totală a investiției este de 3.933.360,46 lei, TVA inclus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.