Ionela Moruţan în concert la Târnăveni

Ionela Moruţan va concerta la Târnăveni vineri de la ora 21.00 pe scena festivalului Zilele Recoltei.

Ionela Morutan este o interpreta ce vine din zona de campie,mai exact din Urmenis, jud.Bistrita -Nasaud. Aici in acesta frumoasa localitate s-a nascut si a copilarit Ionela,timp de noua ani.S-a mutat apoi impreuna cu familia in orasul Tg.Mures unde locuieste in prezent.

De mica a atras-o muzica populara in special doina,pe care o interpreta cu succes in cadrul serbarilor scolare si a tuturor activitatilor extrascolare la care participa.

Absolventa a Scolii Populare de Arta din Tg.Mures,l-a avut ca mentor pe Vasile Contiu,regretatul Vasile Contiu cel care i-a fost alaturi tot timpul in ascensiunea carierei muzicale a Ionelei si care a crezut in talentul ei.

Ionela Morutan este absolventa a Facultatii de Muzica sectia Pedagogie Muzicala ,,Spiru Haret” Fiind o fire perfectionista,succesul nu a intarziat sa apara.

Primul compact disc intitulat”Tata ai vrut sa ai fecior”ce contine 17 piese de referinta din repertoriul Ionelei Morutan,poarta amprenta unuia dintre cei mai importanti si mai talentati oameni din viata ei,cel care a condus cu inteligenta si talent la succesul rasunator al compact discului, acesta fiind maestrul dirijor Stelian Stoica din Sibiu.

Succesul neasteptat al albumului a fost atat in lumea muzicii populare,in randul iubitorilor de cantec,cat si in randul etnomuzicologilor.

Cel de-al doilea material discografic intitulat ”Dati cu paine nu cu piatra”condus cu maestrie de inegalabilul Radu Ciprian din Cluj contine 13 piese toate purtand amprenta maestrului Radu Ciprian.

Ionela Morutan imbratiseaza,,doina”care dupa spusele ei este oglinda cea mai fidela in care se reflecta caracterul fiecarui artist,sau trairea lui.