Își revine ASA cu Steaua?

ASA Târgu-Mureș a început în forță acest sezon, reușind o victorie mare contra Stelei, în Supercupa României, la primul și, totodată, ultimul meci al lui Dan Petrescu pe banca tehnică a ardelenilor. A fost un succes istoric, pe care autorul singurului gol al partidei, Mircea Axente, îl va povesti nepoților, atunci când va dori să îi convingă de partea minunată a fotbalului.
Preluată din mers de Vasile Miriuță, ASA a debutat în campionat cu o remiză albă contra lui Dinamo, pentru ca în runda a doua să dea toate calculele hârtiei peste cap și să treacă en fanfare de Astra, chiar la Giurgiu, cu un neverosimil 5-1. A urmat un 1-0 pe teren propriu cu Concordia Chiajna, pentru ca apoi echipa să înregistreze un evident declin, cauzat în special de lipsa eficacității în fața porților adverse. Trupa lui Miriuță nu a mai marcat niciun gol în ultimele trei etape, în ciuda faptului că și-a creat ocazii de gol, așa cum s-a întâmplat și miercuri seară, în special în prima repriză a jocului cu ACS Poli Timișoara. Din fericire pentru Roș-Albaștri, aceștia stau foarte bine la capitolul defensivă, primind doar două goluri până în momentul de față.
Vicecampioană în sezonul trecut, ASA încearcă să țină ștacheta sus și în actuala campanie, în care ambițiosul Miriuță vrea să demonstreze că este antrenorul potrivit pentru a conduce o echipă care nu a fost deloc ferită de probleme. Este, cu siguranță, o provocare mare pentru fostul mijlocaș, cu atât mai mult cu cât mai multe echipe care au stat în umbră în ultimii ani par să-și dorească foarte multe în această ediție de Liga 1, în care noul format cu 14 echipe ce joacă play-off și play-out anunță mai mult spectacol.

Următorul examen pentru ASA este cel cu Steaua, o formație care și-a pierdut mult din suflul pe care l-a avut în ultimii trei ani, odată cu schimbarea masivă a lotului. Eliminată din Liga Campionilor, echipa pregătită de tânărul Mirel Rădoi nu strălucește nici în competiția internă, acolo unde nu a marcat în ultimele două etape, în care a înregistrat un egal cu Dinamo și o înfrângere la Giurgiu. În acest context, meciul din weekend se anunță unul plin de adrenalină, întrucât fiecare echipă dorește să pună capăt seriei de rezultate fără victorie, un plus de presiune fiind totuși pe umerii bucureștenilor, care joacă pe teren propriu. Se poate spune totuși că ASA are un atu moral dat de victoria din Supercupă, la care se adaugă și cele două succese din sezonul trecut, toate obținute cu același scor, 1-0. Chiar dacă echipa lui Miriuță suferă la capitolul finalizare, este de așteptat ca la meciul de pe Arena Națională lucrurile să se schimbe, ținând cont că Steaua va fi obligată să atace foarte mult și să se lase astfel descoperită mai des în apărare. În aceste condiții, mureșenii trebuie să profite de oportunitățile care se vor ivi în special pe contraatac pentru a se întoarce cu un rezultat mare din Capitală. E cazul ca atacanții să-și ia revanșa acum, pentru că fundașii și-au făcut bine temele până în prezent.