De interes

Isteria “Dallas”. După moartea lui Bobby Ewing oamenii din Daia au strâns bani pentru înmormântare

Frenezia creată de reluarea difuzării serialului american de televiziune “Dallas”, după Revoluția din 1989, a dus la fel de fel de întâmplări. De la a spune că prima difuzare, cea de la sfârșitul anilor ’70 a dus inclusiv la căderea regimului Ceaușescu și până la certuri iremediabile între prieteni din cauza intrigii din film. Nu mai punem la socoteală că o mulțime de cartiere din orașele României se numesc și astăzi Dallas.

Pe tot globul oamenii au luat-o razna serialul împingându-i la tot felul de acțiuni incredibile.

Bobby Ewing era personajul pozitiv, băiatul bun al familiei. Foarte îndrăgit de telespectatori a stârnit o adevărată isterie când a dispărut din serial ca urmare a unui accident. Milioane de scrisori din întreaga lumea au fost trimise pe adresa producătorului pentru ca Bobby să revină în serial. Chiar actorul Patrick Duffy a povestit că pe stradă o femeie a izbucnit în plâns lângă el întrebându-l “de ce ai murit Bobby?”. A fost nevoie de modificarea scenariului astfel încât scena accidentului să devină doar un vis al Pamelei iar îndrăgitul personaj să poată reveni în film.

Și românii au avut astfel de reacții. Bomba vine chiar din județul Mureș din satul Daia (comuna Bahnea) unde, imediat după difuzarea episodului cu moartea lui Bobby mai mulți oameni au strâns bani de înmormântare. “Se strângeau mai mulți ca să se uite la serial. Unii nu aveau televizor dar era oricum mai interesant pentru că după serial mai rămâneau o vreme să povestească întâmplările. După episodul în care Bobby a avut accident atât de mare era supărarea că mai mulți oameni și-au zis că trebuie să facă ceva. Așa că au strâns bani pentru înmormântarea lui Bobby cu gândul să-i trimită familiei”, povestește Jenő  B. El spune că își amintește clar această întâmplare. “Colegul meu de lucru din acea veme era de acolo (Daia – n.r.). Țin minte că a doua zi a venit la lucru și biennțeles că subiectul principal era moartea lui Bobby. Când l-am întrebat ce părere are ne-a spus că noi am strâns bani de înmormântare”.

Isteria “Dallas”. După moartea lui Bobby Ewing oamenii dintr-un sat mureșean au strâns bani pentru înmormântare at

Citește articolul complet