Jazz in the Park: Ediţia Bogata – peste 1.000 de persoane şi-au anunţat participarea

jazz

Peste 1.000 de persoane au anunţat pe Facebook că vor participa la Jazz in the Park: Bogata Edition, iar peste 3.700 s-au declarat interesate de acest eveniment, ce va avea loc pe 3 aprilie, în Bogata, comună devenită celebră în urma unei erori a rapperului Snoop Dogg, au anunţat, vineri, organizatorii.

 

Organizatorii mizează pe muzică bună, vreme frumoasă, tururi ghidate, activităţi de relaxare, dar şi pe obţinerea unor donaţii, ce vor fi folosite pentru amenajarea primul parc din comuna Bogata.

Ei pun la dispoziţia participanţilor autobuze cu plecare din Cluj-Napoca la ora 10:30. Vizitatorii sunt, de asemenea, aşteptaţi în număr mare duminică la Bogata, la fel ca locuitorii din Luduş şi Iernut, oraşele cele mai apropiate de comuna mureşeană.

”Amenajăm o parcare în apropiere, ca să poată veni oameni de oriunde din ţară care vor să petreacă o după-amiază de duminică însorită la Bogata. Îi rugăm pe participanţi să nu blocheze curţile şi să nu parcheze pe iarbă. Nu dorim să le producem neplăceri localnicilor care ne primesc cu atât de multă prietenie”, afirmă Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

Pentru duminică, meteorologii anunţă vreme frumoasă şi temperaturi de până la 20 de grade. Programul va include concerte pe terenul de fotbal dintre cele două biserici, tururi ale satului, activităţi pentru copii, întâlniri cu bogăţenii, activităţi sportive, un concurs gastronomic susţinut de bucătarii Marian Moscaliuc, Fulop Attila şi Cristian Păpuşoiu şi degustări de produse tradiţionale.

De la ora 12.00, programul începe cu ”Plimbările Bogăţii”, un tur ghidat în cadrul căruia participanţii vor afla informaţii inedite despre comună şi vor avea ocazia să admire frumuseţile zonei.

”Bogata e menţionată în Cartea Recordurilor pentru cel mai mic tunel din lume, numit şi «Podul Mincinoşilor». La Bogata, Mureşul face cel mai mare cot de pe tot parcursul lui, cotul măsoară 18 kilometri. Tot aici există un castru roman, dar şi câteva dintre primele sonde de gaz metan din ţară”, spune profesorul Corla, care îi va însoţi pe vizitatori de la ora 12.00 în ”Plimbările Bogăţii”.

De la ora 13.00 vor începe concertele. Vor concerta Les Nuages, Danaga, Jazzybirds şi Maria Răducanu & Sorin Terinte, într-un mix de jazz, electro, muzică clasică şi ritmuri de rock.

”Accesul la festival este gratuit, iar participanţii pot dona pentru amenajarea primului parc din Bogata. Vrem ca întâmplarea Bogata, viralizată recent pe internet, să lase urme concrete. Prietenii noştri arhitecţi organizează consultări, la Jazz in the Park Bogata Edition, consultări cu bogăţenii, pentru a stabili cum să arate şi cum să funcţioneze parcul lor. L-am invitat şi pe rapperul care a făcut cunoscută comuna la nivel internaţional, Snoop Dogg, să facă o donaţie pentru parc. Sperăm să răspundă solicitării noastre. Până acum am avut persoane care au donat cumpărând tricoul #VisitBogata, care va fi disponibil şi la eveniment. Săptămâna viitoare, după stabilirea detaliilor parcului, vom lansa public campania de donaţii”, afirmă Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră după ce rapperul Snoop Dogg şi-a dat din greşeală ”check-in” pe Facebook în micuţa comună din judeţul Mureş, în timp ce se afla de fapt în capitala Columbiei, Bogotá.

Românii s-au entuziasmat repede pe internet, au creat grupuri şi evenimente pe Facebook în care au cerut artistului să vină în Bogata, ba chiar au creat şi un site pentru mica localitate mureşeană: www.visitbogata.com.

Valul viral a cuprins nu doar presa din România şi publicaţii importante din străinătate, ci a ajuns şi la Snoop Dogg, care a publicat zilele trecute un nou mesaj pe Facebook. Rapperul a declarat că ia în considerare posibilitatea de a veni în România şi le-a recomandat admiratorilor săi de pe Twitter să viziteze Bogata.

Jazz in the Park: Ediţia Bogata, este un eveniment organizat de Asociaţia Fapte, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bogata şi al partenerilor BCR şi Staropramen.

Mai multe informaţii despre festival, noutăţi în timp real de la ediţia Bogata a festivalului, precum şi detalii despre transport, participarea la eveniment şi procedura de donaţii pentru amenajarea parcului din Bogata pot fi găsite pe www.jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/ şi pe pagina www.facebook.com/jazzintheparkromania.

viewscnt