Joburile cu cele mai multe oportunități de angajare în ultimul an

Piața forței de muncă s-a transformat, la nivel global, în ultimul an, sub efectele pandemiei de coronavirus, care a generat o serie de consecințe negative, printre care și pierderea locurilor de muncă din cauza reducerii activităților economice. Acest fenomen, însă, a contribuit și la accelerarea unor trenduri deja existente în piață, precum răspândirea muncii în regim remote.

România se află pe penultimul lor în clasamentul țărilor europene în ceea ce privește ponderea angajaților care lucrează de acasă, cu un procent de doar 2,5%, conform datelor Eurostat. Astfel, chiar dacă în 2020 a fost pus un accent important pe digitalizare și migrația către munca de acasă, oferta pentru job-urile care presupun prezență fizică a continuat să existe și chiar să înregistreze creșteri, iar acest trend se continuă și în acest an.

Datele platformei de recrutare OLX arată că o serie de joburi din diferite domenii de activitate înregistrează constant creșteri, în ultima vreme, atât din punct de vedere al locurilor de muncă disponibile, cât și al numărului de aplicanți. Mai mult, cerere din partea angajatorilor există atât pentru muncitori, cât și pentru specialiști.

Top cinci categorii de joburi pe OLX – Locuri de muncă

În ultimul an, cinci categorii de joburi au fost fruntașe și au generat cifre importante din punct de vedere al ofertelor de muncă disponibile și al numărului de persoane interesate să le ocupe:

  • Ingineri, meseriași și constructori
  • Lucrători în producție, depozit și logistică
  • Șoferi – servicii auto și curierat
  • Casieri și lucrători comerciali
  • Personal hotelier – restaurant

Împreună, acestea au cumulat lunar, în ultimul an, între 300.000 și peste 600.000 de oportunități de angajare pentru persoanele din România aflate în căutarea unui loc de muncă și au atras între 95.000 și aproximativ 250.000 de candidaturi pe lună, în intervalul aprilie 2020-aprilie 2021, conform datelor OLX.

Citeste articolul complet pe start-up.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.