Județul Mureș, al 13-lea pe țară în topul beneficiarilor de venit minim garantat

Potrivit unei statistici de luna trecută a Agenției naționale pentru plăți și inspecție socială, peste 6200 dintre mureșeni beneficiază de legea venitului minim garantat.

Pe locul întâi se situează comuna Band, cu cei mai mulți asistați sociali din județul Mureș, iar cei mai puțini sunt la Cosma, unde se înregistrează o singură persoană în această situație.

Secretarul Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaților, deputatul UDMR Csep Andrea, a precizat că Bucureștiul are 246 de beneficiari de ajutor social, aproape cât comuna mureșeană Vânători, care are 261 de asistați sociali: „În județul Mureș au fost 6281 de persoane, cu ajutoare de peste 1,9 milioane de lei. Cei mai mulți sunt în comuna Band, cu 396 de persoane, iar cei mai puțini în Cosma cu o persoană, apoi în Măgherani, 5 persoane. Pe țară, avem 199.197 de persoane cu ajutor social, în sumă totală de 53,8 milioane de lei. Cei mai mulți beneficiari are județul Dolj, cu 12.381 de persoane, iar cele mai puține persoane sunt în Ilfov, cu 1327.”

Csep Andrea a atras atenția că până acum, mulți români au abuzat de prevederile legislației, luând bani fără să muncească, și susține că după aplicarea legii, toate aceste cifre vor scădea semnificativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.