JUDEȚUL MUREȘ: INCENDIU LA O HALĂ DE PRODUCȚIE ȘI MUNIȚIE DIN AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL

Pompierii din județul Mureș au intervenit miercuri, 28 ianuarie, pentru stingerea unui incendiu la o hală de producție din satul Jabenița, comuna Solovăstru, dar și pentru ridicarea unui proiectil și a unui focos de proiectil, în localitatea Sebeș, comuna Rușii Munți.

Potrivit informațiilor, pentru stingerea incendiului au fost mobilizați pompieri militari din cadrul Detașamentului Reghin și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Solovăstru, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. În urma incendiului au ars 60 metri cubi de peleți și aproximativ 140 mp de astereală de lemn de la acoperiș. Cauza probabilă a incendiului este o scânteie mecanică de la o instalație tehnologică.

Tot miercuri, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a intervenit pentru asanarea unor elemente de muniție în localitatea Sebeș, comuna Rușii Munți. La faţa locului, membrii echipei au identificat şi ridicat un proiectil perforant calibrul 100 mm și un focos de proiectil. Muniţia provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial, aceasta fiind ridicată, transportată şi depozitată în siguranţă, urmând să fie distrusă.