Junii Târnavei în Bulgaria

In perioada 19-26 iunie 2019, ansamblul folcloric JUNII TARNAVEI a participat cu grupa 10-12 ani la Festivalul International de Folclor “INTERNATIONAL GRAND PRIX FOLK” din Varna-Bulgaria. Evenimentul, organizat de catre fundatia BALKAN FOLK FEST, a intrunit ansambluri din Bulgaria, Polonia, Serbia, Canada, Ucraina, Muntenegru, Croatia, Macedonia si Romania. Tara gazda a participat cu 6 ansambluri folclorice, iar din celelalte tari a fost cate un singur reprezentant. Prestatia micilor nostri jucausi a fost cotata la maxim, ropotele de aplauze din partea publicului precum si elementele hazlii asociate cu cele dificile, de tinuta si de interpretare, determinand presedintele juriului sa acorde MARELE PREMIU – “GRAND PRIX” juniorilor nostri. Cuvintele nu pot exprima bucuria traita de acesti copilasi. Strigate si lacrimi de bucurie, de fericire, de emotie. Nu le venea a crede ca EI, MICUTII NOSTRI, au primit acest trofeu. Se strangeau in brate, se ridicau, felicitau, ma prindeau, strigau ROMANIA, TARNAVENI, CAMPIONII, JUNII TARNAVEI.

View this post on Instagram

#juniitarnavei

A post shared by Tîrnăveni.ro (@tirnaveni.ro) on

… O mare influenta cred ca a avut si faptul ca in cele doua colajuri am prezentat cantecul, jocul si portul popular din mai multe zone floclorice; in 8 minute am prezentat 5 zone folclorice cu costumatiile adecvate, precum si un cantec in interpretarea solistei Alesia Vornicu.
Trebuie sa le multumim acestor micuti “ambasadori” ai Tarnaveniului! Au facut ca jocul, cantecul si portul popular romanesc sa fie cunoscut in multe colturi ale lumii. Au stabilit legaturi de prietenie cu alti tineri, putini mai marisori decat ei, au cantat si dansat impreuna la “atelierele de lucru”; in fiecare seara s-a organizat cate o “mica serata” la care fiecare tara isi punea muzica, iar ceilalti studiau pasii si intrau in joc. La fel si micutii nostri, au invatat cativa pasi de dans din repertoriul altor ansambluri, dar au si transmis din cantecele, dansurile si jocurile noastre altor copii/tineri. Apoi, JOCUL POPULAR ROMANESC PE MALUL MARII! Ponturi si piruete realizate atat in apa cat si pe nisip! A fost senzatia momentului!
De asemenea, aducem multumiri celor care au facut posibila aceasta participare. In primul rand asociatiei JUNII TARNAVEI, prin membrii, parintii copiilor. Apoi, un aport financiar deosebit a avut firma Ruck Ventilatoare care, ca de obicei, vine in sprijinul nostru la toate evenimentele majore; si nu numai.


Multumim de asemenea Primariei, Consiliului Local si Casei de Cultura care ne pun la dispozitie spatiul necesar repetitiilor. Le multumim si celor care de-a lungul timpului ne-au sustinut indiferent de situatii. Sunt multi care apreciaza munca acestor copii. Dar numai din aprecieri nu se pot sustine asemenea evenimente. Iar participarea la astfel de manifestari, implicand atat latura culturala – artistica cat si cea educativa – distractiva, nu are decat efecte benefice in comportamentul si educatia unui copil/tanar.

View this post on Instagram

#juniitarnavei

A post shared by Tîrnăveni.ro (@tirnaveni.ro) on

TUTUROR, VA MULTUMIM!
VA MULTUMIM SI VA ASIGURAM CA SI GRUPA MARE A ANSAMBLULUI VA REPREZENTA CU CINSTE ORASUL NOSTRU, TARA NOASTRA, LA FESTIVALUL DIN CAPITALA MUNTENEGRULUI – PODGORICA, DIN PERIOADA 9-16 IULIE 2019!

Vasile Trimbitas, coordonator ansamblu folcloric JUNII TARNAVEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.