Junii Târnavei în Polonia

La invitatia primita din partea autoritatilor din Lublin-Polonia, ansamblul folcloric JUNII TARNAVEI din Tarnaveni a efectuat săptămâna aceasta un turneu in Lublin-Polonia.

Ansamblul a participat in Polonia cu tineri cu vârste cuprinse intre 10-14 ani.

Junii au participat alaturi de alte 9 tari la jubileul “XXX International Folklore Meeting LUBLIN 2015”. Manifestarea a cuprins defilări pe stradă și mai multe spectacole, unde care copiii din Târnăveni au reprezentat cu cinste numele României.

O alta grupa a JUNILOR va prezinta jocurile populare romanesti peste hotare; de aceasta data vor pleca la ISTANBUL în TURCIA.

„Incercam sa stimulam si tanara generatie in pastrarea si transmiterea cantecului si jocului popular romanesc atat in tara cat si in strainatate. Un aport major in realizarea acestui turneu l-au avut Consiliul Judetean Mures, Primaria si Consiliul Local Tarnaveni, dar mai ales Asociatia JUNII TARNAVEI prin tinerii implicati direct prin participare. Tuturor le multumim pentru sprijin si ii asiguram ca steagul, cantecul, jocul si traditiile populare romanesti vor fi din nou la inaltime prin intermediul ansamblului JUNII TARNAVEI” a declarat Vasile Trimbitas, directorul artistic al ansamblului Junii Tarnavei din Tarnaveni.