Junii Târnavei, la festivalul ”Pirot 2015”

junii

În perioada 5-9 august, ansamblul JUNII TÂRNAVEI a participat și în acest an la Festivalul Internațional de Folclor “PIROT”.

La acest festival, Junii au participat cu o parte a grupei mari, mulți dintre ei “veterani”, fiind printre cei mai vechi în ansamblu.

Odată ajunși în Serbia, membrii ansamblului au vizitat orașul Pirot, în a doua zi petrecută acolo au participat la festivitatea de deschidere, iar în zilele următoare au făcut parte din programul de spectacol al festivalului.

“Ne-am reintors de la Festivalul International de Folklor “PIROT-2015″ din Serbia unde am participat alaturi de alte 5 tari: Turcia, Grecia, Bulgaria, Macedonia si, bine-nteles, Serbia. A fost o experienta extraordinara, s-au stabilit noi relatii de prietenie intre participanti, relatii culturale, care se vor concretiza prin participari la festivalurile pe care le va organiza fiecare ansamblu/tara. Multumim celor care le-au oferit aceasta posibilitate tinerilor din ansamblul nostru si anume: Primaria si CL Tarnaveni, Consiliul Judetean Mures si membrilor Asociatiei JUNII TARNAVEI”, a declarat Vasile Trimbitas, directorul artistic al ansamblului Junii Tarnavei din Tarnaveni.