JUNII TÂRNAVEI LA MONTE CARLO

Ansamblul folcloric Junii Târnavei a participat în perioada 14-17 martie 2013 la “INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL “MONTE CARLO-NICE 2013” din Nice şi Monte Carlo. Invitaţia a fost primită în urma succeselor obţinute anterior de ansamblul Junii Târnavei la diferitele festivaluri naţionale şi internaţionale la care a participat, cele mai importante fiind cele din Bulgaria 2011-2012 şi Serbia 2012.
Participarea a fost posibilă prin implicarea Asociaţiei Junii Târnavei, prin părinţii tinerilor participanţi la festival, şi prin sponsorizari primite de la SC GECSAT SA, SC SANDYFRUITS SRL, SC GABIMEX SRL, TV ADLER TRADING SRL, SC TAR SA, SC RAMADEL SRL, SC BASTIANA SRL, SALON PLUSZ, SC M&MENERGYSOLAR SRL, dar şi o contribuţie personală substanţială a lui Ignat Mircea.
Transportul a fost achitat de Primăria municipiului Târnăveni, acesta fiind aprobat de Consiliul Local în şedinţa din ianuarie 2013. Parlamentarii Akos Mora şi Florin Urcan, au asigurat ansamblul în continuare de susţinerea directă în activităţile culturale pe care le vor organiza şi la care vor participa.
La festival au participat 9 ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Italia, Polonia, Grecia, Ukraina şi România. Din cauza unor probleme organizatorice de ultim moment, parada populară şi reprezentaţia din Monte Carlo nu s-a putut susţine, acestea fiind puse pe scena Teatrului din Hotel Palais de la Mediterranee din Nice.
În deschiderea festivalului au fost intonate imnurile de stat ale fiecărei ţări participante, fiecare ansamblu defilând în scenă şi având steagul ţării şi pancarda ansamblului. Prestaţia ansamblului Junii Târnavei a fost primită la fel ca şi la celelalte manifestări, prin ropote de aplauze la scenă deschisă, cei din Târnăveni prezentand un colaj de dansuri populare din zona Oaşului, a Târnavelor şi a Codrului. Întreaga delegaţie a avut un comportament exemplar, fiind remarcaţi în mod special de directorul festivalului. Kostas Leivadiotis care spunea:
“România deţine un patrimoniu cultural foarte bogat şi variat, dar cel mai important este să ştii să-l perpetuezi, să-l faci cunoscut lumii întregi”.
“Tinerii nostri s-au achitat de această sarcină de mesageri ai tradiţiilor populare româneşti, stabilind relaţii de socializare, de colaborare şi de prietenie cu membrii ansamblurilor participante, făcând de asemenea schimburi de adrese de email, de facebook şi asigurându-se reciproc de colaborări viitoare. Tuturor celor implicaţi în realizarea deplasării la International Folklore Festival Monte Carlo –Nice 2013, le mulţumim.” au declarat coordonatorii ansamblului folcloric Junii Târnavei, Otilia şi Vasile Trîmbiţaş.

VEZI MAI MULTE IMAGINI