Junii Tarnavei merg in Polonia si Turcia

In perioada 9-25 iulie 2015, la invitatiille primite din partea autoritatilor din Lublin-Polonia, respectiv Organizatia Mediteraneana de Folklor, ansamblul folcloric JUNII TARNAVEI din Tarnaveni va efectua un turneu in localitatile Lublin-Polonia si Istanbul-Turcia.

Ansamblul va participa cu doua categorii de varsta; in Polonia cu tineri intre 10-14 ani iar in Istanbul cu tineri intre 16-20 ani.

“Incercam sa stimulam si tanara generatie in pastrarea si transmiterea cantecului si jocului popular romanesc atat in tara cat si in strainatate. Un aport major in realizarea acestui turneu l-au avut Consiliul Judetean Mures, Primaria si Consiliul Local Tarnaveni, dar mai ales Asociatia JUNII TARNAVEI prin tinerii implicati direct prin participare. Tuturor le multumim pentru sprijin si ii asiguram ca steagul, cantecul, jocul si traditiile populare romanesti vor fi din nou la inaltime prin intermediul ansamblului JUNII TARNAVEI” a declarat Vasile Trimbitas, directorul artistic al ansamblului Junii Tarnavei din Tarnaveni.