RecentStirea zileiStiri locale

La Biblioteca din Târnăveni se va crea un centru de dezvoltare a competențelor digitale

Săptămâna trecută consilierii județeni au aprobat o hotărâre privind renovarea, extindere și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice a bibliotecilor ce vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale, în vederea finanțării acestuia în cadrul PNRR. Valoarea totală a proiectului este de 2.464.045,05 lei (fără TVA).

Biblioteca Județeană Mureș va fi lider de proiect  având ca parteneri:  Municipiile Târnăveni și Reghin; Orașele Luduș, Iernut, Miercurea Nirajului, Sărmașu; Comunele Adămuș, Albești, Breaza, Crăiești, Gălești, Ibănești, Saschiz, Valea Largă, Zau de Câmpie, precum și bibliotecile publice aflate în subordonare.

Totodată, s-a încheiat un parteneriat cu ONG-ul Asociația Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale, în vederea asigurării componentei de informare și conștientizare a stakeholderilor. Două dintre biblioteci – Biblioteca Județeană Mureș prin Filiala Dâmbu din Municipiul Târgu Mureș (imobil aflat în proprietatea publică a Județului Mureș) și Biblioteca Comunală Adămuș – vor fi propuse pentru activitatea de renovare și dotare, iar celelalte doar pentru dotare.

Sursa: punctul.ro