RecentStiri locale

La Blaj se deschide un bazin de înot acoperit

Noul bazin acoperit de înot din Blaj va fi inaugurat înainte de sărbătorile de iarnă, a declarat pentru Alba24, primarul Gheorghe Valentin Rotar. Investiția, foarte importantă pentru oraș, se apropie de finalizare. Mai este puțin de lucru la interior, dar primarul spune că este mulțumit de ritmul în care avansează lucrările. Costul total al bazinului se ridică la aproximativ un milion de euro.

”Un bazin de dimensiuni mai reduse, o investiție din buget propriu, cu sprijinul Consiliului Județean Alba, începută anul trecut în primăvară și care are terment de finalizare aprilie 2020. Dar facem toate eforturile și cu siguranță vom reuși să o finalizăm și să o dăm în funcțiune astfel ca populația din Blaj și din jurul Blajului să profite de aceast element de normalitate care trebuie să existe în toate comunitățile de peste 15.000 de locuitori” a spus Gheorghe Valentin Rotar.

Bazinul acoperit de înot va avea lungimea de 25 m şi lăţimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adâncimea apei fiind variabilă, de la 1,20 m până la 1,80 m în zona de block starturi, şi este prevăzut cu suprafeţe de încălzire şi plajă, cele mai largi fiind în zona de start. Cel puțin două culoare vor fi rezervate la anumite ore instructorilor de înot.

Oamenii din Blaj spun că investiția era extrem de necesară pentru că mulți dintre locuitorii orașului își duceau copiii la Alba Iulia, la Bazinul Olimpic, pentru a învăța să înoate.

Bazinul va avea facilităţi complete: vestiare, grupuri sanitare, duşuri, saune, staţie de tratare şi pompare apă, centrală termică, staţie filtrare apă, punct de prim ajutor, oficii, o parcare cu 14 locuri, iluminat exterior. Atât accesul pietonal, cât şi cel auto se va face din strada Iuliu Maniu, fiind construit în apropierea bazei de agrement a orașului.

Autoritățile au stabilit deja o variantă tarifară: 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți, iar biletul va fi valabil toată ziua. De asemenea, instructorii de înot nu vor plăti suplimentar: își vor plăti, alături de copii, biletele de intrare. Primarul Gheorghe Rotar spune că va exista și un sistem de abonamente.

Mai multe detalii pe Alba 24

3 comentarii la „La Blaj se deschide un bazin de înot acoperit

  • Ce bine ar fii sa avem și la Târnăveni,dar la noi nu se poate!

  • Noi avem centru Victoria si Centru cultural care este folosit doar de primărie,copiii noștri se descalta iarna în frig la patinoar si folosesc toaleta de afară care este infecta.Daca ai cunoștințe te lasă la toaleta înăuntru etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *