La Blaj toate cablurile vor fi mutate în subteran (G)

În aceste zile au început lucrările la una dintre cele mai importante investiții, din punct de vedere estetic și utilitar, care se va desfășura în perioada următoare în Municipiul Blaj.

Este vorba de proiectul „Relocare Utilități (LEA 0,4KW, internet, catv, telefonie, rețea video supraveghere publică)”, care, în prima etapă, va fi implementată pe șase străzi, și anume: Bulevardul Republicii, Popa Șapcă, Timotei Cipariu, Astra, Mitropolit Vancea și Petru Pavel Aron.
Până la sfârșitul anului, aceste străzi vor avea toate cablurile cuprinse în rețeaua subterană, cu două avantaje majore: vor crește, din punct de vedere calitativ, serviciile oferite de operatorii acestor rețele și, totodată, aspectul urbanistic al Blajului se va îmbunătăți, prin dispariția cablurilor aeriene și a stâlpilor din beton.

În următorii ani se va continua să „eliberarea” zonei centrale a Blajului de cablurile aeriene, iar până în 2026 Primăria are în vedere ca toate străzile din oraș să beneficieze de rețele subterane de cabluri.

Sursa: Blajinfo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.