LA CE SĂ AI GRIJĂ CÂND CUMPERI DIN SUPERMARKETURILE DIN TÂRNĂVENI

Marile magazine din Târnăveni au introdus în oferta de mărfuri şi produse proaspete de panificaţie. Conform modelului vestic pentru a cumpara chifle, cornuri sau diverse produse de panificaţie te poţi servi direct de pe raft introducând produsul dorit în pungă. Educaţia şi bunul simţ care le lipsesţe multor clienţi îşi spune cuvântul în această situaţie, în care se ajunge ca mai multe persoane să cotrobăie cu mâinile goale printre pâini, chifle şi franzele pentru a-şi alege un produs. Desigur că igiena este îndoielnică din start, deoarece la intrarea în magazin fiecare pune mâna pe câte un coş de cumpărături, destul de murdar la rândul său, ca să nu mai vorbim de alte aspecte.

Şi astfel clientul de bună credinţă riscă să achiziţioneze o pâine sau un corn pe care au mai pus mâna alte zeci de persoane înaintea sa, fără să ştie acest lucru. Chiar dacă lângă raft se află o mănuşă cu care să te poţi servi în mod igienic, aceasta este rareori folosită.

Prezentarea produselor de panificaţie pe raft este la nivel occidental dar poate că anumite metode de comerţ sunt prea avansate la noi ca să poate fi utilizate pe scară largă.