La curățatul zăpezii mai trebuie să importăm niște hărnicie

Dacă totuși pe drumurile principale din Târnăveni s-a aruncat cu nisip și sare, trotuarele lasă de dorit la capitolul, curățarea zăpezii. Fie că se află în răspunderea unor instituții, firme ori persoane fizice trotuarele din fața multor clădiri din municipiu sunt pline de zăpadă și gheață, unele necurățate încă de la prima ninsoare.

Primăria municipiului Târnăveni avertizează locuitorii municipiului asupra obligativităţii curăţării zăpezii din faţa casei. Conform hotărârii nr.79/2012 cei care nu îşi curăţă zăpada din faţa proprietăţii sunt pasibili de amendă.

Curăţenia trotuarelor de zăpadă şi gheaţă se execută de câte ori este nevoie, asigurându-se desfundarea rigolelor şi circulaţia pietonilor în condiţii normale şi fără niciun pericol de accidentare a acestora. Zăpada şi gheaţa trebuie depozitate pe partea carosabilă a străzii la 30 de cm de la bordura trotuarului, lăsând libere gurile de scurgere ale canalului. Scoaterea pe stradă ori pe trotuar a zăpezii şi gheţii din curţi este interzisă. Acoperişurile, terasele, balcoanele, jgheaburile şi burlanele vor fi curăţate de zăpadă şi ţurţuri de gheaţă, iar jgheaburile, burlanele şi gurile de scurgere se vor desfunda de câte ori este nevoie. Curăţirea trotuarelor de zăpadă şi gheaţă se va efectua cu mare grijă pentru a se evita distrugerea sau deteriorarea pavelelor de pe trotuar. La această operaţiune dacă este cazul se vor folosi materiale antiderapante fără conţinut de sare. Firma prestatoare de servicii va asigura transportul la timp a zăpezii colectate de pe partea carosabilă şi de pe trotuare în locuri special destinate. Cei care nu respectă aceste prevederi sunt pasibil de amenzi cuprinse între 200 şi 400 de lei pentru persoanele fizice şi între 560 şi 1100 de lei pentru persoanele juridice.