LA ÎNCEPUTUL LUNII UN BĂRBAT DIN TÂRNĂVENI A PUS PE JAR BUCUREȘTIUL

Pasajul Basarab din Capitala a fost pentru o zi scena unei drame: un barbat din Târnăveni a pus pe ghimpi autoritatile si a amenintat ca isi pune capat zilelor, fara ca negociatorii profesionisti sa il poata determina sa renunte la protest.

Asta desi in zona au fost trimise numeroase echipaje de politie si salvatori, iar o sectiune din pasarela a fost inchisa traficului si asa aglomerat.

Gheorghe Maxim s-a hotarat sa protesteze pe Podul Basarab din Capitala si a amenintat ca se sinucide. A venit de dimineata, din Tarnaveni, judetul Mures, si a trecut peste balustrada de metal. De acolo a cerut sa vorbeasca presei.

Cum in spatele lui sunt 15 metri pana la sol, poltia a trimis negociatori care sa-l convinga sa renunte la gestul extrem. Maxim a tinut neaparat sa discute cu echipa PROTV de filmare.

Zeci de minute, omul si-a spus oful. Un politist din Tarnaveni i-ar vrea raul, ar fi la un pas sa fie dat afara din casa, in plus si-a pierdut serviciul. Distanta mare dintre camera de luat vederi si microfon a facut ca parte din discurs sa nu se auda. Apoi, Maxim a incercat sa isi incheie socotelile cu viata, iar reporterul a vrut sa-l opreasca.

Insa fara succes. Omul a ramas mai departe suspendat deasupra haului. In tot acest timp, la fata locul a aparut fratele lui Maxim. Omul spune ca acesta sta in Bucuresti, si nu in Tarnaveni.

Dar si un fost coleg de-al barbatului, care a povestit inca de acum doi ani Maxim avea probleme personale.

“Il gaseam plangand in post..Ca e nefericit, ca-l da afara”, a spus fostul coleg.

In timp, s-au perindat alte cateva pretinse rude, gata sa-l salveze. S-au lamurit cu greu ca cel care ameninta cu sinuciderea nu era tatal si nici sotul lor.

Gheorghe Maxim a rezistat pe pod 10 ore, timp in care a baut din sticla cu apa pe care o avea in sacosa si s-a protejat de soare cu o umbrela. Poltiistii si medicii de la SMURD au ramas si ei blocati fara sa poata sa onoreze alte solicitari.

Sursa: PRO TV