La Târgu Mureș s-a lansat serviciul de închiriat trotinete, prima furată dupa 2 ore

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán a susținut joi, 30 septembrie o conferință de presă alături de Alexandru Coman, manager operațiuni la Lime Technology Network SRL., cu ocazia lansării unui program pilot pentru promovarea unui mijloc de transport alternativ, tip trotinete electrice. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Cultural Mihai Eminescu, fiind unul dintre cele 39 de puncte autorizate de pe raza municipiului de unde pot fi închiriate trotinete electrice.

”Prin semnarea parteneriatului cu LIME TECHNOLOGY NETWORK SRL, Municipiul Târgu Mureș face un pas important spre implementarea unui sistem de transport alternativ, spre mobilitatea urbană ceea ce duce la diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului și sănătății populației, cauzate de emisiile de gaze de eşapament de la autovehicule, totodată va fi fluidizat traficul auto și nu în ultimul rând, prin acest program pilot ne aliniem programelor implementate deja în orașele mari din țară și din Europa, care deja folosesc mijloacele alternative și rapide de deplasare”, a declarat Soós Zoltán, primarul municipiului Târgu Mureș, mulțumind, totodată, Consiliului Local, consilierilor Frunda Csenge și Szabó Péter pentru că au inițiat acest proiect.

Pentru a utiliza Lime, călătorii descarcă aplicația https://www.li.me/, localizează o trotinetă electrică pe hartă și o deblochează cu simpla atingere a unui buton. Pentru a încheia cursa, trebuie să urmărească instrucțiunile din aplicație și să parcheze trotineta responsabil. Pentru a utiliza trotinetele, beneficiarii vor plăti 3 lei pentru a debloca trotineta și fiecare minut al cursei va fi taxat cu 60 de bani. Echipa locală a Lime se va ocupa de mentenanța, încărcarea și plasarea trotinetelor în oraș.

”Așadar, 350 de trotinete electrice sunt disponibile de astăzi cetățenilor de peste 14 ani. Am considerat oportun acest proiect, deoarece trotinetele oferă o soluție și creează legătura cu alte moduri de a merge la serviciu, de a ne întâlni cu prietenii sau de a ne  plimba prin oraș. În doar câteva minute, putem ajunge din zona centrală în cartierul Dâmbu Pietros sau invers. Invit târgumureșenii să se deplaseze folosind aceste mijloace electrice de transport, ținând cont de regulile de circulație, partenerilor noștri le doresc succes și bun venit la Târgu Mureș!”, a precizat  primarul Soós Zoltán.

„Chiar dacă riscul de infecție cu COVID-19 este scăzut pentru obiecte și suprafețe, Lime a intensificat toate măsurile de igienă pentru a proteja atât călătorii, cât și personalul. Personalul companiei curăță toate părțile trotinetei care sunt atinse de oameni și folosește doar produse recomandate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din lista Centrului de Biocide Chimicale, care au fost aprobate de EPA pentru a fi utilizate împotriva coronavirusului”, – a declarat Alexandru Coman, manager operațiuni la Lime Technology Network SRL.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au identificat un tânăr, din Târgu Mureș, bănuit de furtul unei trotinete electrice.

În fapt, astăzi, în jurul orei 12.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au fost sesizați cu privire la furtul unei trotinete electrice, de pe raza municipiului Târgu Mureș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de ordine publică au identificat un tânăr, de 15 ani, din Târgu Mureș, bănuit de comiterea faptei, având asupra sa trotineta electrică posibil a fi sustrasă.

Din cercetările efectuate, a reieşit că, în cursul acestei zile, cel în cauză ar fi sustras de pe raza municipiului Târgu Mureș, o trotinetă electrică, care aparține unei societăți comerciale, pusă la dispoziția cetățenilor, contra cost, pentru deplasări pe raza municipiului.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat și predat societății deținătoare.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, cercetările fiind continuate de către polițiștii de investigații criminale ai Poliției municipiului Târgu Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, în vederea probării întregii activități infracționale.

3 comentarii la „La Târgu Mureș s-a lansat serviciul de închiriat trotinete, prima furată dupa 2 ore

 • 15 aprilie 2022 la 21:59
  Permalink

  De ce nu se mai baga trotinete în Târgu Mureș????

 • 1 octombrie 2021 la 21:25
  Permalink

  Totuși 36 lei o oră, să fim serioși, nu e vorba de reducerea poluării, e vorba de afacere.

 • 1 octombrie 2021 la 6:27
  Permalink

  Din poza se vede ce tânăr este și din ce nație…
  În ce mizerie trăiesc…
  Măcar spuneți…nația…
  Sa nu se creadă ca I
  Un hot de român…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.