La Târnăveni au dispărut Balurile Bobocilor

La liceele din Târnăveni nu se mai organizează Balurile Bobocilor. Problema a început în anul 2020 când au fost interzise orice fel de adunări. Situația s-a repetat cu măsuri incerte și restricții și în 2021. În 2022 deja tradiția s-a cam destrămat iar acest eveniment nici nu mai e atât de mult dorit, dar au apărut și altfel de probleme organizatorice.

Cu toate că zeci de ani balurile bobocilor au reprezentat cea mai importantă distracție pentru numeroase generații și posibilitatea ca bobocii, elevi ai claselor a IX-a să se integreze în rândul adolescenților liceeni, se pare că această tradiție a dispărut. La Târnăveni Colegiul Tehnic a anunțat că nu va organiza niciun bal al bobocilor iar Liceul Teoretic, ai căror elevi frecventează cursurile în alte școli deoarece clădirea se află în reabilitare, are în vedere eventual organizarea balului în cadrul săptămânii altfel, de anul viitor.

Din păcate de la un an la altul superficialitatea și-a spus cuvântul tot mai des în organizarea acestor spectacole care se finalizau cu o petrecere tot mai degenerată. Un capitol nefericit s-a înregistrat la Târgu Mureș zilele trecute, când la petrecerea de după bal a Liceului Teologic, ieșită de sub tutela profesorilor dar care nu se afla nici sub supravegherea părinților, doi elevi au fost înjunghiați de un alt coleg după un scandal.

Și totuși elevii au nevoie de distracție și socializare reală între ei însă nu mai găsește nimeni soluții decente!