La Târnăveni există trei dispecerate care contabilizează problemele de ordine publică

Cazul Caracal, care a îngrozit o țară întreagă, a generat nenumărate polemici vis-a-vis de vinovații principali, dar s-a observat clar un cumul de bâlbe, incompetență și delăsare din partea celor care trebuiau să se ocupe de caz.

La Târnăveni nu au fost probleme grave până acum, dar totuşi existenţa a trei dispecerate care se ocupă cu Ordinea Publică pare ceva cam mult pentru un oraş atât de mic.

Situațiile de urgență petrecute pe raza municipiului Târnăveni și reclamate prin serviciul 112 sunt preluate de un dispecerat integrat judeţean, care direcționează problema în funcţie de caz către Pompieri, Ambulanţă, Poliție, Poliția Locală sau Jandarmi. La capitolul ordine publică există însă trei dispecerate la Târnăveni. Fiecare dintre aceste instituții are atuurile ei, Poliția locală beneficiază de sistem de supraveghere video al orașului achiziționat de Primărie, Poliția Naţională demarează anchete, iar Jandarmeria are forță umană special antrenată pentru intervenţii, însă comunicarea dintre aceste instituţii nu este întotdeauna cea mai eficientă, de aici și folosirea resurselor statului în mod deficitar.

Intervențiile în urma apelurilor făcute la 112 sunt cele mai importante și mai solicitante. În lipsa unor reforme profunde, a eficientizării colaborării dintre instituțiile publice care coordonează și gestionează activitățile de intervenție în caz de urgență, precum și a modernizării infrastructurii hardware și software, încrederea cetățenilor în cei care ar trebui să-i apere va continua să scadă, iar tragediile nu se vor opri.

Iar deocamdată localnicii se simt tot mai puţin în siguranţă.

Foto: 112

2 comentarii la „La Târnăveni există trei dispecerate care contabilizează problemele de ordine publică

  • 28 august 2019 la 9:45
    Permalink

    de aia intalnim la tot pasul rahati de caini pe trotuare . sunt curios cati din posesorii de caini au fost sanctionati in vreun fel pentru acesti rahati. mai ales ca pentru e e o chestie de rutina. in fiecare dimineata isi scot cainii in aceleasi zone. da ar trebui sa si patruleze cineva prin locurile alea . din pacate n are cine .

  • 27 august 2019 la 19:41
    Permalink

    Cum te poti simti in siguranta? ..daca-ti reclami un vecin ca de dimineata pana seara tarziu..23….00…01..etc e cu muzica la maxim in poarta vine politia si te pofteste la poarta si pe tine cu buletinul in mana sa semnezi procesul….deci???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.