La Târnăveni se fură telefoane prin metoda “Îmbrăţişarea”

     Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni au reţinut pentru 24 de ore, la data de 13 februarie a.c., un bărbat, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de furt.

În fapt, la data de 13 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni au fost sesizaţi de către un bărbat, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Târnăveni, o persoană necunoscută i-ar fi sustras un telefon mobil, din buzunarul hainei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că faptul că în cursul zilei de 13 februarie a.c., bărbatul în cauză, în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Târnăveni, ar fi fost abordat de un bărbat necunoscut, care l-ar fi îmbrăţişat, moment în care i-ar fi sustras un telefon mobil din buzunarul hainei.

Ulterior, acesta s-ar fi urcat într-un autoturism și ar fi plecat într-o direcție necunoscută.

Urmare a activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târnăveni, bărbatul suspectat de comiterea furtului, a fost oprit în trafic, pe raza judeţului Alba, în timp ce se deplasa cu autoturismul în cauză.

Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat, de 57 de ani, din judeţul Hunedoara, asupra acestuia fiind găsit telefonul care ar fi fost sustras, prejudiciul fiind recuperat şi restituit persoanei vătămate.

Ca urmare a administrării probatoriului, la data de 13 februarie a.c., cel în cauză a fost reţinut de către poliţişti mureşeni, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureş.

În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, sub supravegherea unităţii de Parchet competente.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Pentru a nu cădea victima unor astfel de infractori, poliţiştii mureşeni vă recomandă:

  • Nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor;
  • Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi;
  • Atunci când staţi la rând nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit!
  • Dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă îndepărtaţi!
  • Dacă aţi devenit victima unui hoţ de buzunare sau aţi fost martor la o asemenea faptă, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestuia, înălţime, trăsături ale feţei, semne particulare, vestimentaţie, particularităţi în vorbire sau comportament şi sesizaţi de îndată Poliţia!

â

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.