LACTATE CONFISCATE DE POLIŢIŞTI

Poliţiştii mureşeni au confiscat 695 kg de produse lactate, în urma unui control ce a avut loc joi, 9 aprilie, în localitatea mureşeană Solovăstru.

Este vorba despre caşcaval, brânzeturi şi urdă, în valoare de 11.229 lei, pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă şi transport.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea au identificat în traficul rutier din localitatea Solovăstru, o autoutilitară, în timp ce se deplasa pe direcţia Ibăneşti – Reghin şi care transporta produse lactate.

În urma controlului s-a constatat că agentul economic nu avea documente legale de provenienţă şi transport.

Tot joi, poliţiştii mureşeni din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul Ordine Publică şi Serviciul Rutier, însoţiţi de lucrători de la Direcţia Sanitar Veterinară, au efectuat 164 de controale pe raza judeţului Mureş, pe linia prevenirii si combaterii ilegalităţilor cu produse specifice sărbătorilor pascale.

Au fost verificate 141 societăţi comerciale şi 35 persoane fizice care comercializau produse specifice sărbătorilor pascale: carne de miel, peşte, ouă, legume, fructe, produse de panificaţie şi vin.

În urma controalelor a fost constată o infracţiune de evaziune fiscală, au fost aplicate 47 contravenţii în valoare 11.845 lei şi au fost ridicate, în vederea confiscării, peste 5000 de produse, în valoare totală de 3.716 lei, pentru care nu au fost prezentate documente legale de provenienţă.