Lemne transportate ilegal

La data de 14.07.2015, ora 13.15, poliţişti din cadrul Secţiei de poliţie Miercurea Nirajului şi Postul de Poliţie Livezeni, au oprit în trafic, o autoutilitară condusă de un bărbat, din localitatea Bereni, care transporta 1,5 m steri de esenţă carpen, fără aviz de insoţire sau alte documente legale.

Materialul lemnos a fost confiscat iar conducătorului auto a fost aplicată o sancţiune contravenţională, in valoare de 2000 lei.

Material lemnos a fost predat in custodie Ocolului Silvic Tg. Mureş.

Biroul Combaterea Delictelor Silvice a desfăşurat pe raza comunei Răstoliţa o acţiune în urma căreia au fost depistaţi doi bărbaţi, din judeţele Mureş şi Harghita care transportau fără documente legale de provenienţă, 16,36 mc de material lemnos.

Ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare de 4000 de lei.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de lemn transportată, în valoare de aprox. 3.400 de lei.

Tot cu această ocazie, poliţiştii au mai aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.000 de lei, pentru nerespectarea modului de completare a avizelor de însoţire material lemnos.

Pe raza municipiului Tg. Mureş, poliţişti din cadrul Biroului de Combaterea Delictelor Silvice au depistat în trafic doi conducători auto, domiciliaţi în localităţile Mătrici şi Corunca, din judeţul Mureş, care transportau 10 m steri, de material lemnos, din speciile gorun şi fag, care nu corespundea din punct de vedere al speciei, cu datele din avizul de însoţire.

Ambii conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare de 4000 de lei.