RecentStiri locale

Liber la pescuit, alpinism şi drumeţii, din 15 mai, anunţă Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat luni că din 15 mai românii vor putea părăsi localităţile de domiciliu pentru activităţi de recreere precum alpinismul, drumeţiile şi pescuitul.

Vela a confirmat permiterea acestor activităţi, odată cu încheierea stării de urgenţă, într-o intervenţie la Antena 3. „Activităţile sportive individuale sunt cele care ţin de activităţi gen drumeţii, alte activităţi gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteţi pleca la Sinaia să faceţi alpinism sau drumeţie”, a spus ministrul Vela. Marcel Vela a făcut precizările la scurt timp după declaraţiile preşedintelui Kalus Iohannis, de la finalul şedinţei pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu premierul, ministrul Sănătăţii şi ministrul de Interne.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ce măsuri de relaxare vor fi luate după 15 mai, când România iese din stare de urgenţă, dar şi ce restricţii vor rămâne în vigoare. „După 15 mai, putem să ne mişcăm în interiorul localităţii unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. E un prima pas important. Relaxarea se va face pas cu pas. Următorul calup de măsuri de relaxare va veni probabil la începutul lunii iunie.Din 15 mai, vom avea la dispoziţie saloanele de îngrijiore personală şi se vor redeschide cabinetele stomatologice şi muzeele. Toate în condiţii speciale de distanţare şi de igienă. Şi ne vom deplasa cu mască în transportul public în comun.

Măsurile de relaxare nu se vor aplica pentru localităţile în carantină”, a declarat Klaus Iohannis.   Pe de altă parte, nu va fi permisă circulaţia între localităţi decât pentru motive bineîntemeiate. „Rămâne interdicţia privind întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Sportivii de performanţă vor putea începe cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori”, a completat preşedintele României. 

Citeste mai mult: adev.ro/q9to2x

One thought on “Liber la pescuit, alpinism şi drumeţii, din 15 mai, anunţă Marcel Vela

  • Ok, si daca n-am voie sa ies din oras unde am sa practic alpinismul ?
    Ma urc pe blocu cu 6 etaje si-mi dau drumu-n coarda ?
    Se pare ca exista un conflict intre Klaus si Vela. Daca astia doi fac afirmatii contradictorii ,noi oamenii de rand nu mai intelegem nimic. Cred ca asa si vor de altfel sa creeze confuzie si dezinformare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *