Liceul Teoretic „Andrei Bârseanu” pe harta Meet and Code

Pentru al treilea an consecutiv, în cadrul iniţiativei „Meet and Code” prin intermediul Liceului Teoretic „Andrei Bârseanu” s-a desfăşurat un eveniment online care a cuprins mai multe ateliere de programare la care au participat elevi ai liceului. Anul acesta proiectul s-a numit „Duelul Gamerilor” şi a reunit elevi pasionaţi de programare şi de jocuri pe calculator, coordonaţi de d-na profesor Moraru Mihaela.


Elevi din clasele VII-X şi-au dezvoltat abilităţile de creatori de jocuri şi au dobândit noi cunoştinţe de programare. Aceştia au fost mentoraţi cu căldură şi implicare de către colegii lor mai mari din clasele XI-XII. Ne-am bucurat şi de participarea mentorilor din anii trecuţi, care sunt acum studenţi la IT.
Prin intermediul atelierelor ne-am propus să ajutăm şi să atragem elevii să facă trecerea de la jucători la creatori de jocuri, să-şi folosească imaginaţia şi creativitatea şi să-şi perfecţioneze cunoştinţele de programare.


De asemenea, am încurajat colaborarea şi lucrul în echipă prin implicarea elevilor mentori: Varga Antonio, Hudea Alexia, Moldovan Ştefana, Hermenean Marius, precum şi prin participarea studenţilor mentori: Moraru Alex, Mateiu Sergiu, care i-au îndrumat cu dedicare şi pasiune.
Felicitări tuturor participanţilor şi mulţumim pentru implicarea şi sprijinul mentorilor!


“Evenimentul online este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code 2020 este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru al 4-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.