Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” pune municipiul Târnăveni pe harta

Europe Code Week 2019

#meetandcode #codeEU #SAP4Good #AsociatiaTechsoup

    Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” organizează evenimentul ROBOGIRL de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează elevilor din clasele de gimnaziu şi se va desfășura în perioada 7-18 octombrie, în incinta liceului, fiind coordonat de doamna profesoară Moraru Mihaela.

    Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code  susținută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 25 de țări europene și susține, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

    Evenimentul RoboGirl îşi propune să atragă fetele spre domeniul roboticii. În perioada 7-18 octombrie 2019 la Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” se vor desfășura 3 ateliere de robotică destinate elevilor cu vârste între 10 și 14 ani, prin intermediul cărora ne propunem să încurajăm şi să motivăm fetele să studieze discipinele tehnice, în special programarea şi robotica.

    În viitor majoritatea joburilor vor necesita competenţe digitale şi interacţiune cu robotizarea, motiv pentru care ne propunem prin astfel de evenimente să familiarizăm elevii cu noua tehnologie, stârnindu-le curiozitatea, încurajându-i şi motivându-i să-şi dorească să facă trecerea de la consumatori de produse IT, la creatori de produse IT, respectiv programatori. De asemenea aceste evenimente promovate în rândul elevilor, încă de la vârste fragede încurajează contactul cu domeniul IT printr-o modalitate distractivă, atrăgătoare, jucăuşă şi plină de creativitate, care este foarte plăcută şi foarte bine primită.

    Comisia Europeană sprijină inițiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piață unică digitală. În Planul de Acțiune pentru Educație Digitală, Comisia încurajează în special școlile să se alăture inițiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate școlile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020. 

    La nivel european, valoarea finanțărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susținerea evenimentelor organizate în 25 de țări, în cadrul Europe Code Week 2019.

    În România, 90 de evenimente de programare și tehnologie organizate de 75 de organizații non-profit au primit finanțare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiți mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din țară, aici – https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019

    Liceul Teoretic “Andrei Bârseanu” a participat și anul trecut la inițiativa Meet and Code și s-a numărat printre beneficiarii de fonduri oferite pentru organizarea de evenimente în cadrul Europe Code Week,  prin evenimentul “Micul IT-ist”, coordonat de doamna profesoară Moraru Mihaela pentru elevii din clasele de gimnaziu.

    Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat. 

    Asociația Techsoup, Compania SAP, organizația non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH și ceilalți parteneri ai rețelei TechSoup Europe sunt organizatorii inițiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie și programare în următoarele 25 de țări: România, Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cehia, Anglia, Franța, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveția, Ucraina, Belgia, Olanda și Portugalia.

    Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.