RecentStiri locale

Liceul Tehnologic Târnăveni, finalist al Young Car Mechanic 2023, vizitat de companii mari de profil

Vineri, 17.11.2023, în Sala de sport a Liceului Tehnologic Târnăveni, a avut loc o prezentare în cadrul proiectului „Viitorul Porneşte Azi” pentru tinerii din industria auto – un proiect VARTA și Inter Cars România. VARTA și Inter Cars România şi-au unit forţele şi şi-au propus să facă un prim pas în această direcţie, şi anume să pornească într-un tur de vizitare a şcolilor finaliste Young Car Mechanic 2023, printre acestea aflându-se și școala din Târnăveni.

În cadrul evenimentului, elevii școlii s-au întâlnit cu echipa Centrului de Training Inter Cars România şi cu alţi invitaţi speciali – reprezentanţii VARTA în România – şi au avut parte şi de câteva surprize. VARTA și Inter Cars România au pregătit și un kit de echipare pentru școală, compus din aparatură specifică pentru verificare și diagnosticare, în valoare de aproximativ 4.000 lei. Astfel, pentru ca tinerii să aibă o carieră de succes în domeniu, este foarte important ca la şcoală conţinutul de informaţii, echipamentele şi metodele de învăţare să fie mereu actualizate, iar pedagogii să fie cu adevărat încurajaţi să adapteze metodele de predare la vremurile moderne.

“Young Car Mechanic” este un concurs internațional pentru elevii liceelor și școlilor profesionale tehnice. Obiectivul principal este sensibilizarea tinerilor cu privire la ocupația de mecanic auto, împărtășirea experienței și metodelor de învățare și găsirea de tinere talente în domeniul mecanicii și întreținerea autovehiculelor.

O continuare firească a competiţiei „Young Car Mechanic”, organizată de Inter Cars, proiectul „Viitorul Porneşte Azi” are acelaşi scop: atragerea interesului tinerilor cu privire la ocupația de mecanic auto, împărtășirea experienței și a metodelor de învățare, în vederea modernizării sistemului educațional de profil în România şi încurajarea tinerelor talente.