Locuitorii şi proprietarii de firme de pe Strada Industriei s-au plâns Consiliului Local

Locuitorii şi proprietarii de firme de pe Strada Industriei au fost prezenţi joi la şedinţa ordinară a Consiliului Local Târnăveni pentru a-şi expune supărările faţă de situaţia de pe stradă. Nemulţumirile cetăţenilor se refereau la mizeria care persistă pe strada Industriei şi au solicitat administraţiei locale să oblige constructorul să cureţe strada. Mai mult decât atât, reprezentanţii firmelor au declarat că afacerile lor au de suferit în urma mizeriei de pe stradă, fiind vorba de două spălătorii auto.

Primăria municipiului Târnăveni a organizat procedura de achiziție publică și apoi a încheiat contractul de execuție lucrări „Rețea de canalizare menajeră și pluvială pe strada Industriei”. Câștigătorul procedurii de achiziție și, în speță, executant al lucrării a fost desemnată societatea Tehnic Trust SA din Târnăveni, care a avut termen de finalizare data de 30 august 2017.

Pe parcursul execuției lucrării, constructorul a constatat că pe strada Industriei trece, la o adâncime care nu putea fi estimată inițial, o conductă magistrală cu diametrul de 600 mm. O parte din lucrare era deja executată și s-a impus modificarea proiectului inițial și repoziționarea instalațiilor specifice.

„Din acest motiv, am acordat companiei executante o prelungire cu 60 de zile a termenului de două luni prevăzut inițial pentru finalizarea lucrării, respectiv până în data de 30 octombrie 2017. Cu alte cuvinte, în 30 octombrie, lucrarea ar fi trebuit finalizată. Având în vedere că SC Tehnic Trust SA nu s-a încadrat nici în acest termen, începând cu data de 1 noiembrie, beneficiarul lucrării, respectiv Primăria municipiului Târnăveni, a impus o penalizare de 1% pe lună din valoarea totală a contractului. Conform discuțiilor zilnice pe care le avem cu firma executantă, am primit asigurări că până la sfârșitul lunii noiembrie vor finaliza întreaga lucrare” anunţă Primăria municipiului Târnăveni, într-un comunicat de presă.

Care sunt pașii următori? În cursul zilei de astăzi, reprezentanții Primăriei au făcut demersuri pe lângă compania Aquaserv SA, pentru realizarea cu prioritate, la începutul anului 2018, a lucrărilor de modernizare a rețelei de apă potabilă. Primăria va cuprinde în bugetul pentru anul 2018, la capitolul reparații, inclusiv asfaltarea străzii Industriei, obiectiv care va fi realizat în funcție de răspunsul favorabil al Aquaserv la solicitarea Primăriei.

„Îi asigurăm pe toți proprietarii de imobile și pe deținătorii de afaceri din zona respectivă că Primăria municipiului Târnăveni urmărește îndeaproape rezolvarea acestei situații neplăcute. Demersurile juridice și dialogurile instituționale zilnice sunt menite să ducă la rezolvarea cât mai rapidă a incovenientelor create.
Chiar dacă vina exclusivă pentru situația actuală aparține constructorului și nu Primăriei, instituția noastră își cere scuze pentru neplăcerile provocate fiecărui locuitor, administrator de firmă sau persoană aflată în tranzit pe strada Industriei. Vă rugăm ca, până la finalizarea lucrărilor, să parcați pe străzile din vecinătate, pentru a asigura frontul necesar de lucru” se mai spune în acelaşi comunicat.

„Facem, de asemenea, un apel la tratarea acestui subiect cu obiectivitate și la abținerea de la politizarea unei situații neprevăzute în activitatea administrației municipiului” conchide comunicatul administraţiei locale.

În urma prezenţei la şedinţa de consiliu, cei de pe strada Industriei au primit promisiunea că se va organiza o nouă întâlnire cu constructorul pentru remedierea situaţiei. Anul viitor însă, sunt prevăzute şi alte lucrări pe respectiva strada şi abia apoi aceasta poate fi asfaltată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.