Locul 1 pe țară, cu notă maximă, pentru elevii Şcolii Gimnaziale „TRAIAN”

În perioada 22 – 24.04.2022 a avut loc, la Oradea, etapa națională a Olimpiadei naționale „Istoria şi tradiţiile minorităţii maghiare din România”, concurs școlar organizat și finanțat de Ministerul Educației. Conform regulamentului, această competiție se organizează pentru elevii din clasele a VI-a, respectiv a VII-a, care învață disciplina Istoria şi tradiţiile minorităţii maghiare din România, elevii participând în cadrul echipajelor formate din doi elevi, din cadrul aceleiaşi unităţi şcolare.
După ce au câștigat etapa județeană, echipajul format din elevii Szelcuzan Sára și Doszlop Tamás, din clasa a VII-a C, de la Şcoala Gimnazială „TRAIAN” din Târnăveni a reprezentat cu cinste școala și județul și la faza națională, ocupând la finalul concursului locul I pe țară, cu nota 10 (prima notă maximă în istoria competiției!), obținând și un premiu special din partea Universității „Babeș – Bolyai” din Cluj – Napoca.
Cei doi elevi au fost pregătiți de profesorul de istorie și geografie directorul adjunct al școlii d-l Gagyi Zoltán Loránd.