Locul 3 la concursul ”Alege! Este dreptul tău”

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor (“World Consumer Rights Day” – WCRD) este marcată anual la 15 martie. Această zi a fost lansată pentru a se scoate în evidență aspecte legate de serviciile de care beneficiază consumatorii. 

În acest an, subiectul propus pentru sărbătorirea acestei zile  în cadrul Concursului Național  ”Alege! Este dreptul tău.” a fost “Să învățăm să citim eticheta produselor”. Sâmbătă, 30 martie, a avut loc la Târgu Mureș, faza județeană a concursului, la care,  Oana Suciu, a obținut locul al III-lea.

Pornind de la tema zilei, elevele Liceului Tehnologic, Suciu Oana și Goia Alexandra, coordinate de prof. Feșteu Angela și Csiszar Eugenia, au organizat acțiuni de informare în școală pentru creșterea gradului de conștientizare a drepturilor de care beneficiază consumatorii și stimularea acestora de a acționa în acord cu aceste drepturi, pentru a fi informați corect și transparent.

Campania de informare susținută de eleve, i-a determinat pe colegii lor să citească, de acum, etichetele produselor înainte de a face o achiziție!

Pentru că „ Sănătatea e mai bună decât toate!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.