LUNI SE SUSŢINE BACALAUREATUL LA LICEUL ANDREI BÂRSEANU

În data de 25 august începe sesiunea de toamnă a bacalaureatului. Prima probă va fi cea scrisă la Limba şi Literatura Română. Cei care vor susţine examenul de bacalaureat în această toamnă trebuie să ştie că Inspectoratul Şcolar Mureş a înfiinţat o subcomisie şi la Târnăveni la Liceul Teoretic Andrei Bârseanu, cu toate că iniţial se anunţase că cei din Târnăveni trebuie să meargă la Liceul Tehnologic Gheorghe Şincai din Târgu Mureş.

La nivelul municipiului, locul fruntas in rata promovabilitatii examenului de bacalaureat il detine Liceul Teoretic “Andrei Barseanu” cu o promovabilitate de peste 70% . Din totalul de 145 de elevi inscrisi pe listele de examen, au promovat 102, respinsi 42, inregistrandu-se o singura neprezentare.

Locul secund il ocupa Colegiul Tehnic cu o rata a promovabilitatii de 30,6% – Din totalul de 124 elevi inscrisi pe liste, au promovat 38, au fost respinsi 80 si au absentat de la examen 6. Ultimul loc il ocupa Liceul Constantin Brancusi unde, din totalul de 22 de elevi inscrisi la examen, nu s-au prezentat 6 si au picat examenul 16, rata de promovare fiind 0%.