Mai are sens să fie adunate gunoaiele de către copii?

Campaniile anuale de strângere ale deșeurilor din spațiile publice de la Târnăveni, în care au fost implicați cei mici, au avut un real succes, tone de gunoaie fiind strânse și apoi transportate cu sprijinul autorităților dar și ale unor firme private. Totuși, de la un an la altul aceste deșeuri sunt tot mai numeroase și tot mai ostentativ aruncate de cei care nu au nicio jenă și cărora bunul simț le-a fost eradicat total.

Pe digul Târnavei Mici, pe dealuri, pe străzi, aproape la orice pas se pot vedea gunoaie aruncate pe jos la Târnăveni, într-un moment absurd al istoriei când plătim cea mai scumpă taxă pe gunoi, și care culmea mai trebuie colectat și selectiv.

În aceste condiții, mai reprezintă o lecție pentru copii campaniile de curățenie publică, sau pur și simplu lupta cu nesimțirea a fost pierdută definitiv?

6 comentarii la „Mai are sens să fie adunate gunoaiele de către copii?

 • 23 februarie 2022 la 19:10
  Permalink

  Pâraiele sunt pline de gunoaie ,animale moarte aruncate în pâraie , problema e primăvara când se topeste zăpada ,ploi torențiale tot gunoiul ce se afla pe marginea paraielor exemplu cele două din Bozias deci raul Târnava va avea de suferit din cauza gunoaielor ,poluare ….Singurul vinovat este Omul ……

 • 21 februarie 2022 la 11:17
  Permalink

  In toate zonele unde sunt colonii mari de romi este dezastru ecologic pe raza de 1km in aceea zona.

 • 21 februarie 2022 la 9:28
  Permalink

  Ecologizarea ar trebui sa se facă cu asistații social.
  Fiecare trebuie sa curețe zona din proximitatea domiciliului.
  Astfel te asiguri ca nu se vor mai arunca gunoaie pt că tot ei vor veghea sa nu se mai arunce (altfel, au din nou de lucru).
  Camerele sunt scumpe și ineficiente.

  Ecologizarea cu voluntari, deși e o inițiativă lăudabilă, nu are efect pe termen lung.

  Sper ca cineva de la primărie sa ia în considerare această variantă.

 • 21 februarie 2022 la 7:48
  Permalink

  Un categoric „Nu”! Copiii se pot îmbolnăvi de la tot ce degajă acele gunoaie( miros, bacterii ș.a.m.d.). Trebuie montate camere, trebuie pusă pază – patrulare după un anumit program stabilit, amenzi. E din ce în ce mai rău ! Nu se mai poate așa !

 • 20 februarie 2022 la 18:59
  Permalink

  Este o mare prostie…copiii nu sunt ( sau da ?) ecologistii oraselor pe gratis…

 • 20 februarie 2022 la 18:54
  Permalink

  Gunoaiele nu ,,cresc” singure pe dig…si eu am umblat in copilarie mult pe dig,dar era mult mai curat…Gunoaiele sunt aduse de ,,GUNOAIE” pe 2 picioare…Cate camere de supraveghere sunt amplasate in zona?…Cate amenzi usturatoare au fost date si incasate ?…Imposibil sa nu ,,prinda” pe cineva acele camere(daca sunt )…Despre copii: mai nou,sunt considerati ,,ecologistii” oraselor…de fapt parintii lor arunca gunoaiele…aici trebuie actionat ,nu copii sa stranga gunoaiele…Eu sunt revoltat cand vad asa ceva-copii la ecologizare-…Copii nu pot fi apostrofati de dascali dar la strans gunoaie pot fi dusi (benevol sau ,,benevol” )…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.