Mai bine la coadă decât să ne adaptăm la tehnologie

Cozile la bănci și casierii s-au păstrat pe toată perioada stării de urgență la Târnăveni. Cu toate că facturile se pot plăti online, cu excepția asociațiilor de proprietari care au rămas încremenite în timp, iar la bănci aproape totul se poate rezolva de pe telefon sau calculator, zilnic sute de localnici au stat la cozi pentru a ajunge la un ghișeu.

Problema multora e lipsa de adaptare și de învățare a noilor tehnologii, cu excepția desigur a celor care nu și-au permis un telefon mai nou ori un PC. Școala nu îi învață nici în ziua de azi pe elevi cum să se folosească de un telefon pentru a avea o viață mai ușoară, dar totuși cei mici sunt foarte abili în cunoașterea noilor tehnologii, iar aceștia ar putea fi o bună sursă de inspirație și învățare pentru părinții și bunicii lor.

Până când cei care continuă să stea la cozi pentru că nu se pot adapta la noile tehnologii (aplicații de plată, folosirea cardului, deschiderea unui cont, depunerea de formulare etc) nu vor dori să facă un pas înainte ne va fi greu să progresăm ca societate și comunitate.

Tirnaveni.ro va iniția în perioada următoare o serie de cursuri gratuite prin intermediul unor articole, pentru cei care vor dori să se poată bucura de tehnologia gratuită pe care o avem fiecare la îndemână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.