MAI MULTE ABUZURI SEXUALE ASUPRA MINORILOR ÎN JUDEŢ

Numărul infracţiunilor ale căror victime sunt minori este în creştere iar anul trecut un sfert dintre acestea (16 din 64) au fost abuzuri sexuale în judeţul Mureş.
‘Din datele furnizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş rezultă faptul că abuzurile asupra minorilor se manifestă cel mai frecvent sub forma abuzurilor fizice, dintre acestea violenţa sexuală asupra minorilor fiind cel mai frecvent întâlnită. Astfel, din statisticile privind infracţionalitatea sesizată, în urma unei analize comparative rezultă că, în anul 2012, au fost sesizate nu mai puţin de 49 de infracţiuni în care au fost implicaţi minori, numărul acestora crescând semnificativ în anul 2013, când au fost sesizate 64 de infracţiuni în care victimele au fost minori. Cele mai multe dintre acestea au fost infracţiuni de act sexual cu minor, un caz sesizat s-a referit la o infracţiune de incest, şapte au fost infracţiuni de rele tratamente aplicate minorilor şi o infracţiune de pruncucidere. Se observă că dinamica criminalităţii sesizate cu consecinţe grave asupra dezvoltării fizice şi psihice asupra minorilor cunoaşte un trend crescător’, se arată într-un document remis presei de DGASPC Mureş.
Potrivit documentului, în cursul anului 2013, în cadrul Serviciului de Intervenţie în Regim de Urgenţă al DGASPC Mureş s-au înregistrat un număr de 353 sesizări, toate confirmate, iar din totalul sesizărilor, 285 au fost pentru neglijare, 48 pentru exploatare prin muncă, 16 pentru abuz sexual, 15 pentru repatriere şi 4 pentru abuz fizic.
Din cele 353 de sesizări, 320 au fost depuse în scris, iar 33 au fost telefonice; 149 au provenit din mediul urban, iar 204 din mediul rural.

Agerpres