Mai multe autocare au transportat din parcarea Lidl pe timp de noapte muncitori în vestul Europei

Conform Mediafax, șoferii firmelor româneşti de transport sunt opriţi la vamă de către reprezentanţi ai autorităţilor germane şi austriece. În acelaşi timp, alte firme internaţioanale transportă românii la muncă în străinătate.

Între timp, 20 de autocare din Slovenia au mers la Sibiu pentru a transporta persoane la muncă agricolă în străinătate. Practic, românii pot pleca în alte ţări doar pentru a munci pe câmp.

”E vorba de autocarele firmei Nomago, autocar de transport internaţional de persoane, din Slovenia, firma aceasta, care a venit şi la ora 4.00 (a.m.) a început îmbarcarea pasagerilor. Şi uite aşa s-a desfăşurat o a doua acţiune de tip „şparanghelul” în România, în condiţiile în care transportul rutier naţional, adică autohton de pasageri care efectua până la intrarea în criză transport internaţional se uită pe geam la vecinii noştri sloveni care vin nestigheriţi”, a declarat Augustin Hagiu – Preşedintele Federaţiei operatorilor români de transport (FORT).

Tirnaveni.ro a solicitat un punct de vedere cu privire la legalitatea acestui transport Inspectoratului Județean de Poliție Mureș. IPJ Mureș ne-a indicat să solicităm această informație Prefecturii Mureș.

În urma solicitării portalului Tirnaveni.ro Cancelaria Prefectului, Institutia Prefectului – Judetul Mures a venit cu precizări referitoare la transportul pe timp de noapte cu autocare al mai multor persoane, efectuat din parcarea magazinului Lidl din Târnăveni. Iată comunicatul:

“Joi, 23 aprilie 2020, 269 de cetățeni din județul Mureș au plecat către Slovenia, pe cale rutieră. Acțiunea s-a derulat în urma solicitării Ambasadei Republicii Slovene, de acordare a permisiunii de transport pentru cetățenii români, din țara noastră în Slovenia, pentru muncă sezonieră în sectorul agricol. Pentru buna derulare a acestei activități, autoritățile din județul Mureș au respectat Ordinul Comandantului Acțiunii, iar forțele de ordine au verificat respectarea prevederilor ordonanțelor militare și s-au asigurat că nici unul dintre cetățeni nu se regăsește pe lista persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu.”

Sursa: Mediafax

Foto: Facebook Cosmin Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.