MAI MULTE INCENDII DE VEGETAȚIE ÎN JUDEȚ ÎN ACEST WEEKEND

În perioada 01 – 03 august a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea a patru incendii de lan de grâu și miriște. Prima solicitare a fost în data de 01 august a.c., la ora 13.05, în localitatea Periș. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului Reghin, care a reușit să localizeze și să lichideze incendiul în scurt timp, salvând astfel întreg lanul. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars cca. 10 mp. din lanul de grâu.
În aceeași zi, în jurul orei 18.54, Secția de pompieri Târnăveni a fost solicitată pentru stingerea unui incendiu de miriște în comuna Zagăr. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu un autocamion de intervenție. A ars miriște pe o suprafață de aproximativ 6 hectare.
A treia solicitare a fost în municipiul Reghin, în data de 02 august a.c., la ora 17.06, unde au ars aproximativ 25 hectare de miriște. Detașamentul Reghin a intervenit cu un echipaj şi o autospecială pentru stingerea incendiului.
În seara zilei de 03 august a.c., în jurul orei 2220, Detașamentul Tg. Mureș a intervenit în orașul Ungheni, satul Vidrasău pentru stingerea unui incendiu de miriște, fiind afectată o suprafață de cca. 0,6 hectare.