MAI MULTE INCENDII IERI ÎN JUDEȚ

În data de 31 iulie a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea a trei incendii de vegetaţie uscată. Prima solicitare a fost la ora 1308, în satul Moșuni. La fața locului s-a deplasat un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de intervenție Miercurea Nirajului . A ars un lan de grâu pe o suprafașă de aproximativ un hectar și miriște pe o suprafață de cca. un hectar. A doua solicitare a fost în comuna Sânger, sat Dalu, la ora 1500, unde au ars aproximativ 30 tone de baloți de lucernă. Secția de pompieri Sărmașu a intervenit cu un echipaj şi o autospecială pentru stingerea incendiului. La intervenție au participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Luduș.
În aceeași zi, în jurul orei 1739, Detașamentul de pompieri Reghin a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată în comuna Răstolița. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Punctului de lucru Deda, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 15 mp. și deșeuri din lemn. La stingerea incendiului a participat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Deda.
În noaptea de 01 august a.c., în jurul orei 0200, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a fost solicitat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, în comuna Cuci sat Dătănești. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de la Secția de pompieri Târnăveni, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. În momentul sosirii la locul intervenției s-a constatat că a ars o cantitate de aproximativ 3000 kg baloți de fân. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea acestuia.Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Iernut.
Incendiu autoturism
În data de 31 iulie a.c., la ora 2111, a fost anunțat un incendiu la un autoturism în municipiul Tg. Mureș, pe strada Piața Trandafirilor. O autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tg. Mureș s-a deplasat rapid la fața locului.
În momentul sosirii la locul intervenției, pompierii au constatat că incendiul se manifesta la lampa de semnalizare, stânga față a autoturismului.
Ca urmare a producerii evenimentului au ars lampa de semnalizare, cablajul electric pe o lungime de cca. 0,5 m și parțial vopseaua de pe aripa stângă față a autoturismului.