MAI MULTE INFRACŢIUNI RUTIERE ÎN WEEKEND

În perioada 3-5 aprilie 2015, poliţiştii mureşeni au constatat în trafic 10 infracţiuni rutiere. Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea vehiculelor fără permis sau cu permisul reţinut, pentru conducere sub influenţa alcoolului ori conducerea vehiculelor neînmatriculate.

În ziua de 03.04.2015, poliţiştii au oprit în trafic, pe str. Ştefan cel Mare, din oraşul Iernut, un moped care nu avea montate plăcuţe cu numere de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul, de 19 ani, care conducea mopedul, nu era posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 03.04.2015, în jurul orei 11.40, pe DN 15E, în localitatea Sîmpetru de Câmpie, a avut loc un accident rutier, produs pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma accidentului a fost distrus un indicator rutier, o bornă kilometrică, a fost rupt un inel de beton al unei fântâni aflate pe marginea drumului şi a fost îndoit gardul unui imobil. Accidentul nu a fost soldat cu victime omeneşti.

La data de 04.04.2015, pe strada Rândunelelor, din oraşul Luduş, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat din Luduş, iar în urma testării cu etilotestul, acesta a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

În ziua de 04 aprilie a.c., un bărbat a fost depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Stefan cel Mare, din Tg. Mureş în timp ce se afla sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 04.04.2015, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Rîciu, au depistat în localitatea Şincai, un bărbat care conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

La data de 04.04.2015, ora 19.40, un bărbat, de 46 ani, din municipiul Sighişoara, a fost depistat în trafic, de către poliţişti în timp ce conducea un autoturism şi se afla sub influenţa alcoolului (1.30mg/l alcool pur în aerul expirat).

În ziua de 05 aprilie a.c., pe DC 146, din localitatea Curteni, un tânăr, de 27 de ani, din Sîntana de Mureş, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul vitezei excesive şi a conducerii sub influenţa alcoolului (0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp şi cu un alt autoturism, care se afla parcat.