Mai multe planuri de angajare în centrul țării


Oportunitățile pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă vor fi probabil mai numeroase, în mai mică sau mai mare măsură, în toate regiunile țării și în nouă din cele zece sectoare de activitate.

Pentru al unsprezecelea trimestru consecutiv, angajatorii din Industrie Prelucrătoare sunt cei mai optimiști, raportând o Previziune Netă de Angajare de +25%, cu 5 puncte procentuale mai puternică decât cea din trimestrul III și cu 13 puncte procentuale mai robustă decât cea din trimestrul IV al anului 2014.

Cea mai semnificativă îmbunătățire de la trimestru la trimestru este raportată însă în sectorul Comerț cu ridicata și cu amănuntul, unde Previziunea Netă de Angajare de +20% este cu 12 puncte procentuale mai puternică decât în trimestrul III, în timp ce dintr-o perspectivă anuală, cea mai mare îmbunătățire este raportată în sectorul Construcții, Previziunea Netă de Angajare de +18% din trimestrul IV/2015 fiind cu 21 puncte procentuale mai puternică decât în trimestrul IV/2014.

Perspectivele din sectorul Energie electrică, apă, gaz continuă însă să fie negative de cinci trimestre consecutiv.

Se preconizează o creștere a numărului total de angajați în toate regiunile țării.

Prognozele cele mai favorabile sunt formulate de angajatorii din regiunile Centru și Nord-Vest, unde Previziunea Netă de Angajare este de +14%.

Perspectivele sunt mai luminoase decât în trimestrul III în șase din cele opt regiuni, dat fiind că angajatorii din Nord-Vest raportează o îmbunătățire de 6 puncte procentuale față de trimestrul anterior, iar cei din regiunile Sud și București și Ilfov îmbunătățiri de 3, respectiv 4 puncte procentuale.

Previziunea slăbește însă față de trimestrul anterior în regiunea Vest, înregistrând un declin de 10 puncte procentuale.

Cea mai puțin dinamică piață a forței de muncă este preconizată în regiunea Sud-Vest, în care 1 din 5 angajatori se așteaptă la reduceri ale personalului în ultimul trimestru din 2015.

Previziunea Netă de Angajare de +2% rămâne însă pozitivă și relativ stabilă față de trim. III și se îmbunătățește cu 8 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului trecut.

Planurile de angajare sunt pozitive indiferent de dimensiunea organizației angajatoare, dar angajatorii din organizații mari, cu peste 250 de angajați, rămân cei mai optimiști, iar cei din micro-organizații, cu până la 10 angajați, manifestă cea mai multă prudență.