RecentStiri locale

Mai multe spectacole de 1 Decembrie la Târgu Mureș

Programul dedicat zilei de 1 Decembrie va fi unul integrat, pe toată durata zilei, și va începe cu o expoziție statică a structurilor locale din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională. Instituțiile vor expune tehnica militară/de intervenție/transport, precum și armamentul, aparatura optică, echipamentele și materialele specifice din dotare. De asemenea, se vor desfășura activități de promovare a profesiei și a imaginii instituției.
Instituția Prefectului – Județul Mureș va organiza festivitatea de acordare a celei mai înalte distincții a județului, Fibula de la Suseni.
În Piața Victoriei va avea loc o ceremonie militară și religioasă, care va începe cu prezentarea onorului și intonarea imnului național al României.
Drapelul național va fi adus de un parașutist și, după primire, va fi escortat de 6 studenți militari, pe marșul ”Onor la drapel.”
Ceremonia va continua cu oficierea serviciului religios, prezentarea semnificației istorice a evenimentului și depuneri de coroane și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare și a tehnicii de luptă și de intervenție.
În măsura în care condițiile meteo vor permite, va avea loc un survol al spațiului aerian, cu aeronave din dotarea Forțelor Aeriene Române, avioane MiG 21 Lancer şi elicoptere IAR 330 Puma Socat.
La final, toți participanții vor fi invitați la Hora Unirii.
Imediat după ceremonie, Consiliul Județean Mureș va organiza o serie de manifestări cultural-artistice (teatru, muzică și dans pentru copii și adulți) în Sala Mare a Palatului Culturii, care va putea fi urmărit și pe un ecran amplasat în exterior.


De la ora 18, Primăria Municipiului Târgu Mureș a pregătit un program artistic pe scena amplasată în Piața Victoriei. Aurel Tămaș, Ovidiu Homorodean, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Mihaela și Ciprian Istrate, Ansamblul Spice Mureșene vor aduce muzica, dansurile și tradiția în centrul orașului. Recită actorul Dan Rădulescu!

One thought on “Mai multe spectacole de 1 Decembrie la Târgu Mureș

  • In Tarnaveni, Hora Unirii se va face pe noul pod ? Fanfara Armonia , junii Tarnavei si Kokenyes vor fi prezenti ? Ca fara ei…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *