Mai multe zboruri din Târgu Mureș se suspendă

21634aeroportul-transilvania-1

În perioada 6-12 octombrie 2016, la Aeroportul International “Transilvania” Tîrgu Mureș se vor executa lucrări de reparații curente la pista de operare, motiv pentru care zborurile care urmau să fie efectuate în această perioadă se suspendă.

Aeroportul International “Transilvania”  a desfășurat în acest sens informarea operatorului aerian care derulează operațiuni la/de la Tîrgu Mureș, care a transmis schimbările menționate către pasagerii care aveau rezervări aferente acestei perioade. Astfel, posesorii de bilete achiziționate pentru perioada 6-12 octombrie 2016 au fie posibilitatea schimbării de destinație a plecării sau sosirii, fie rambursarea costului călătoriei deja rezervate.

Lucrările care se vor efectua în perioada amintită se completează cu demersurile pentru efectuarea de urgență a lucrărilor de reparații capitale, care să asigure, în continuare, funcţionarea aeroportului în condiții de siguranță operațională.

De la darea în folosință a pistei Aeroportului şi până în prezent nu a fost efectuată nici o reparație capitală, cu toate că aceasta se impune după fiecare 28 de ani de exploatare. Această stare de fapt ne obligă la efectuarea tuturor demersurilor pentru executarea lucrărilor de reparații capitale, necesare și în procedura de conversie a certificatului naţional de aerodrom, într-un certificat european.